Поло 1.9 Д (АЕФ) странен шум
Поло 1.9 Д (АЕФ) странен шум
колеги здравейте преди 2 седмици си смених лагера на обтяжната ролка на пистовия ремък и съответно лагера спря да вие/трака чу ми се че има друг шум от пред от същото място но брат ми каза че имам шумове в главата и това не е проблем с колата .. та паля я днеска и докато си отивам на работа като мина до стена (т.е. отражение за шума) се чува звук точно като на лагер когато повдигнах капака обаче и се наведа над пистовия ремък някъде от там или от ангренажа се чува пукане обаче не като на лагер както се чува от колата ами по скоро като на желязо малко инфо ако би било от полза ангренажа е сменян преди 10-15 хиляди при братовчед ми (се си мисля че е взел качествен както и обтяжната ролка на същия пак при него) мисля да сваля пистовия за да запаля и да разбера ако шума го няма значи е от неговата писта някъде ако остане най-вероятно от ангренажа , все пак преди да го направя бих искал да чуя и някой от вас ако има някакво предположение благодаря ви предварително :)
- eras3r
- Автомобил: Citroen C5 2014г
- Двигател: 2 0hdi 163hp
- Контакти:
Re: Странен шум поло 1.9 Д (АЕФ)
попринцип колега тия полота са тъмна индия откъм шумове :D (личен опит). Виж провери където влиза 'пръчката' на която е окачена обтяжната ролка да не е почнала да 'яде' от алуминиевия блок (то не е блок ами...една такава пластина бая големичка) мястото в което стои (аз имах такъв проблем и се наложи да сменям цялата алуминиева пластина на която се държат повечето неща като динамо, водна помпа, компресор за климатик и....абе всички ролки без ангренажа.)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Странен шум поло 1.9 Д (АЕФ)
Не се вталявай, с какво масло си сега, наливай нафта сменяй консумативи и само газ. Да не ти пука, тоя двигател не се чупи току така. Аз чувам всякакви шумове който резонират на последък, а не съм мундарин и пак не мога да разбера от къде са. Пистов ремък и обтяжна ролка са последните неща който могат да те тревожат за този мотор.
Върни се в “Дизелови агрегати”