Голф 4 1.9 ТДИ 116 коня AJM проблем с турбото

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Vask0
Автомобил: VW Arteon
Двигател: CUAA

Голф 4 1.9 ТДИ 116 коня AJM проблем с турбото

Мнениеот Vask0 » Нед 18 авг 2013 21:01

Колеги здравейте.Колата е Голф 4 1.9 ТДИ 116 коня, а цифрите на мотора са AJM.Преди 5-6 дена тръгнах за морето и както си карах с 140 км изведнъж колата загуби мощност.Спрях запалих я и пак тръгна.Реших,че или има проблем със самото турбо или клапан N75.До морето карах без никакви проблеми, но колата си беше в авариен режим.На връщане от морето ми го направи веднъж същата работа.Днеска реших да си сваля турбото.Свалих го и видях,че клапана на турбото е ръждясал яко и явно понякога запецва на едно положение и колата влиза в авариен режим.Явно не иска да изпусне налягането.Всичко друго по турбото е в много добро състояние.Та въпроса ми е знаете ли дали мога да си купя само тоя клапан и ако някой си е купувал какви пари му е излязло и откъде:) Мерси предварително за вниманието и времето :) :beer :beer

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Re: Проблем с турбото.Питане..

Мнениеот IRRITATING » Нед 18 авг 2013 21:19

Мога да ти продам за 50лв втора употреба ама проблема ме сьмнява да е от него

Потребителски аватар
Vask0
Автомобил: VW Arteon
Двигател: CUAA

Мнениеот Vask0 » Нед 18 авг 2013 21:37

еми колега супер ръждясал е пък и като го надум с вакум помпа и после като пусна и задържа.... а самото турбо от вътре е чисто, няма луфт , лостчето се мърда супер лесно всичко изглежда много добре... а клапана го махнах от турбото и с WD реших да го почистя.няма да ти казвам какви боклуци излезнаха, сигурно има и още.А клапана който прави вакум (N75) съм го сменил точно преди година оригинален от VW.Не вярвам пак да се е прецакал :)

jore__88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jore__88 » Пон 19 авг 2013 16:37

IRRITATING написа:Мога да ти продам за 50лв втора употреба ама проблема ме сьмнява да е от него

колега даваш ли клапана за 40 лв ?

Върни се в “Дизелови агрегати”