Здравейте, препоръчайте ми човек /сервиз/ за смяна на въпроснато зъбно колело. Идеята ми е ако може да се излекува и преправи по някакъв начин та да не се мисли повече, че има шанс да превърти.
Става въпрос за София.
Благодаря ви предварително и се извинявам ако съм объркал раздела.

1.9 тд ааз смяна зъбно колело колянов вал къде?
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
1.9 тд ааз смяна зъбно колело колянов вал къде?
Последна промяна от push на Чет 22 авг 2013 20:07, променено общо 2 пъти.
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
Re: 1.9 тд ааз смяна шайба колянов вал къде?
Пичове никой ли не се е сблъсквал с тая гадост 

- andon_
- Автомобил: VW Vento 1H2
- Двигател: AAZ 1993 Bio Fuel
Много си далече, иначе щеше да ти решим проблема кардинално :)
Иначе, намери кадърен майстор, да свали сегашното ти зъбно колело (оправи си темата, казва се зъбно колело на колянов вал, а не шайба), и да изреже вала така, че да може да монтира зъбно колело от AFN мотор. Разликата е в типа шпонка, броя зъби и диаметъра е абсолютно еднакъв. Моето Vento AAZ е направено така и вече нямам никакви проблеми. Освен колелото се сменя и болта, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!! Oсвен това купуваш и някакво лепило или осигурител за резби. Маже се челото на вала, маже се колелото, маже се и болта и се стяга, чакаш около 2 часа да стегне лепилото (то се слага за да изравни леглото) и палиш :) Ако майстора е кадърен, повече никога няма да имаш проблем със зъбното колело!
Иначе, намери кадърен майстор, да свали сегашното ти зъбно колело (оправи си темата, казва се зъбно колело на колянов вал, а не шайба), и да изреже вала така, че да може да монтира зъбно колело от AFN мотор. Разликата е в типа шпонка, броя зъби и диаметъра е абсолютно еднакъв. Моето Vento AAZ е направено така и вече нямам никакви проблеми. Освен колелото се сменя и болта, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!! Oсвен това купуваш и някакво лепило или осигурител за резби. Маже се челото на вала, маже се колелото, маже се и болта и се стяга, чакаш около 2 часа да стегне лепилото (то се слага за да изравни леглото) и палиш :) Ако майстора е кадърен, повече никога няма да имаш проблем със зъбното колело!
- kiko946
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: AAZ 1992 g
push написа:Пичове никой ли не се е сблъсквал с тая гадост
Az съм се сблъскал: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=315956
виж как г0 реших.
Върни се в “Дизелови агрегати”