Нещо малко по-различно за олиото!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
peponi
Автомобил:
Двигател:

Нещо малко по-различно за олиото!

Мнениеот peponi » Чет 05 сеп 2013 1:21

Здравейте и от мен!Днес е 05.09.2013 .....през последните 2 дни минах около 500км с 20л нафта и 10 л олио(имам още от тях)!Карам голф 3 1,9D 93та януари .......!Изчетох .....много ...(с часове,все,пак се касае за голфа ми,имащ нямащ 1500лв....всички теми в този форум спрямо олиото,и от други източници .....!!!Като си ударих чертата ...30л гориво ми легнаха 45л(нафтата е тираджийска)....въпроса ми е???Някой пробвал ли е 10л олио 2л дизел 2л бензин?В крайна сметка ...олиото яде ли уплътненията на помпата?Без система какво трябва да сложа,че да пали на (примерно -10)....Благодаря на бензинджийте предварително(заради другите теми) ....ще им бъда благодарен,ако не вадим темата извън предмета й.....В прав текст ...искам да добавя нещо към олиото,за да не се гелосва при ниските температури .....ТОВА ВЪОБЩЕ ВЪЗМОЖНО ЛИ Е?Говорим за олио от фритюрници ...Като се има впредвид какво изчетох....в общи линий никой не даваше отговор еднозначно(агрументиран отговор) защо илиото пречи,или не пречи .....Олиото ядяло гумените части по горивната система....защо...така ли е?....олиото хваща гумата като боклук ли???Ще помоля тази тема да бъде нещо като обзор за всички,открехнали се към хакването на монополистите....Все пак защо олиото в магазина в момента следи цената на дизела по бензиностанциите???

Последна промяна от peponi на Чет 05 сеп 2013 16:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
petiaivanova12
Автомобил: SEAT ALTEA XL 2.0TDI
Двигател: BKD 2008

Re: Нещо малко по-различно за илиото!

Мнениеот petiaivanova12 » Чет 05 сеп 2013 7:16

Научи се да пишеш!!!

Потребителски аватар
ninkotv
Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]

Мнениеот ninkotv » Чет 05 сеп 2013 8:35

Има ли смисъл да се слага олио, като се има предвид, че с кола на газ 500 км се изминават с 50лв. С олиото рискът от съсипване на помпата и мотора е голям, като се има предвид, че олиото се разваля и гранясва.

peponi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peponi » Чет 05 сеп 2013 16:22

Едно от основните неща,които четох,бе да се слага толкова,колкото ще се изгори!Но колата така,или иначе не се спира!

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Чет 05 сеп 2013 19:55

ninkotv написа:Има ли смисъл да се слага олио, като се има предвид, че с кола на газ 500 км се изминават с 50лв. С олиото рискът от съсипване на помпата и мотора е голям, като се има предвид, че олиото се разваля и гранясва.

И при какъв скопен дявол става това?

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 05 сеп 2013 20:24

Freakylol написа:И при какъв скопен дявол става това?

офтопик към колегата:Ела да ти покажа колега 23+ годишен кошник със 17-ки и 205-ци гуми с 1,8 само на газ как се постига дори и по-малък разход та и натоварен или тези дни като идвам към Свишов може да ми пишеш да черпиш бира :Mr Green Fun

Иначе вече по темата, бях гледал по Дискавъри или Нат Гео за един пич от колко време търкаля един Нисан Пикап на ХХХ ХХХ киломтра и Пасат/Бора комби (не помня точно :redface ) в Щатите с олио, обясняваше там тактиките за филтриране на олиото и пропорциите, но не мога да го намеря... :banghead

Потребителски аватар
habibis
Автомобил: Golf 1988
Двигател: AFN

Re: Нещо малко по-различно за олиото!

Мнениеот habibis » Чет 05 сеп 2013 21:33

Само с олио ефекта се губи ефекта много, разхода става почти двоен.,,.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 05 сеп 2013 21:54

habibis написа:Само с олио ефекта се губи ефекта много, разхода става почти двоен.,,.

Брей :mhihi карал ли си ? Към колегата с голфа , колата то е мн подходяща за каране с олио , абе още намирате ли олио :icon_lol сега за съотношението , лято 50/50 , пролет есен 70/30 (нафта/олио) зима- не се препоръчва :c020 щото ще висиш в студа :wink това е без предварителен подгрев на горивото , вече при системи с два резервоара - там - да, по-става да увеличиш олиото , лятото до 20/80 (нафта/олио) http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=182287

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Чет 05 сеп 2013 23:02

nokiangage написа:
Freakylol написа:И при какъв скопен дявол става това?

офтопик към колегата:Ела да ти покажа колега 23+ годишен кошник със 17-ки и 205-ци гуми с 1,8 само на газ как се постига дори и по-малък разход та и натоварен или тези дни като идвам към Свишов може да ми пишеш да черпиш бира :Mr Green Fun

Иначе вече по темата, бях гледал по Дискавъри или Нат Гео за един пич от колко време търкаля един Нисан Пикап на ХХХ ХХХ киломтра и Пасат/Бора комби (не помня точно :redface ) в Щатите с олио, обясняваше там тактиките за филтриране на олиото и пропорциите, но не мога да го намеря... :banghead

И как го засичаш? пълно-пълно? надявам се, не.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пет 06 сеп 2013 1:11

Мой авер кара по-стара кола...2ка 1.6Д . Мераклия е и колата е супер,но от край време я кара на каквото дойде.Масла от коли,олио от фритьорници и каквото се сетиш още(май и гъша мас слага или патешка).Колкото и да я цедеше винаги на най-много 1000км хвърляше филтър(колата губеше рязко мощност където спре там сменяш).Отскоро е с филтър от ИФА един стъклен и този проблем е доста по-бърз за решаване вече.Колата е така от близо 30 000км ако не ме лъже паметта при разговор с него.За тея 30 000км нито са спекли дюзи нито е текнала помпата.Зимно време малко трудно пали,а от тази зима ще има бърз суап с бензин/газ зимата, олио лятото :D Единственото което мога да ти кажа за пропорции(защото често наливам с него) е ,че на 50л олио слага до 10л нафта(нааай-много,по-често 10лв(4л)) и до 500мл бензин на 10л мизерии :D В месеца слага 1 път 1л спирт да обере водата ако има такава.

Потребителски аватар
kr86
Автомобил: Golf mk2
Двигател: 1.6 automatic 1984 year

Мнениеот kr86 » Пет 06 сеп 2013 1:54

Олиото е по-голям риск от колкото да караш на горяло масло.
Наистина яде уплътненията.
Цената на фритюрните мазнини(използвани)е от 0,80ст. до 1лв. за литър
После почват едни филтрации...... пък и вода има вътре.
Горяло масло лесно се намира, дори и от приятели дето наскоро са сменяли и ти го подаряват.
Изкупната цена е от 0.50ст. до 0, 80ст. за литър.
Маслото си е нефтен продукт и не разяжда нищо.
Не гранясва в резервоара и съотношението масло/нафта може да е доста по-голямо в полза на маслото.
Поло 1.9д това лято съм го карал и без капка нафта. Зимата не си правя експерименти да нема ходене с трамвая. :mhihi
Не че немога да си направя отделен резервоар с подгряване ама не ми се занимава.
Не се старая вече с прецеждането а по-скоро го оставям да се утаи.
За малко над 9000 км. веднъж съм сменил горивния филтър и проблем не съм имал.
Ся.... друг е въпроса с еко нормите.
Припушва си добре въпреки и че на чиста нафта пак толкова пуши.
Разликата е само в АРОМАТА
:biggrin

Потребителски аватар
andon_
Автомобил: VW Vento 1H2
Двигател: AAZ 1993 Bio Fuel

Мнениеот andon_ » Съб 07 сеп 2013 23:06

habibis написа:Само с олио ефекта се губи ефекта много, разхода става почти двоен.,,.

С цялото ми уважение колега, ама говориш пълни глупости. Само на олио, разхода се вдига с около 20%, т.е. от 5.5 става 6.5 л/100 км!!!
samo_pechka e посочил темата в която подробно е описано всичко. Там съм описал и какъв филтър да си сложиш, аз съм с такъв, както и какво е съотношението и как да си направиш допълнителен подгрев на нафтата ... тази тема тук е излишна!

chif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chif » Вто 10 сеп 2013 20:42

Олиото лятото се смесва -10л.олио:2л.безин:2л.нафта и си караш без проблеми. Зимата 50:50 + 1л бензин на 10 литра готов продукт :)
С тези пропорции карам 60 000 и нямам проблеми , двигател аеф с лукас помпа , а миналата зима запали от първият път при -29 градуса.
Поздрави на всички който карат на олио- все пак това е най-екологичното гориво :)

peponi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peponi » Чет 26 сеп 2013 22:09

Здравейте!А хидравлично масло ще прекарва ли?

Потребителски аватар
andon_
Автомобил: VW Vento 1H2
Двигател: AAZ 1993 Bio Fuel

Мнениеот andon_ » Чет 26 сеп 2013 22:56

@peponi: Ще го "прекара" и за още ще пита :) Ти само кажи откъде намираш такова, да си вземем и ние :)
Колкото до колегите, които се притесняват от зимата: В отработеното олио, за разлика от повечето нафта по родните бензиностанции, няма вода!!! Зимата нямах никакви проблеми с паленето в съотношение олио - нафта 70/30 (не че съм си давал зор да го смятам точно). Колкото литра олио сипя, за толкова лева нафта от колонката - 30 литра олио се разреждат с нафта за 30 лв. Нямах никакви проблеми, жена ми всеки ден ходеше с колата от Асеновград до Пловдив на работа, всяка сутрин!

Върни се в “Дизелови агрегати”