Голф 4 1.9 TDI - AJM 2001 г. - не пали под наклон
Голф 4 1.9 TDI - AJM 2001 г. - не пали под наклон
Здравейте, имам проблем с голфа. Когато го спра на баирче и двигателя е по нависоко запалва и огасва.За да запали отново трябва да е на равно. 

Последна промяна от Vlad777 на Съб 21 сеп 2013 13:53, променено общо 1 път.
Причина: Корекция на заглавието
Причина: Корекция на заглавието
Re: Фолксваген голф4 дизел мотор AJM 2001г
Опаа,намирисва ми на тандем помпа. Имаше доста колеги с този проблем при този двигател. Излекуваха ги с нова помпа.Проверете помпата с манометър,мисля че около 3 бара трябва да държи.А щом с вирната предница не иска да пали,значи връща нафтата към резервоара. Провери и клапанчето на горивния филтър.Успех!
Благодаря за насоките като пипна ще се обадя.Дано да е само клапанчето на горивния
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
steff55 написа:Опаа,намирисва ми на тандем помпа. Имаше доста колеги с този проблем при този двигател. Излекуваха ги с нова помпа.Проверете помпата с манометър,мисля че около 3 бара трябва да държи.А щом с вирната предница не иска да пали,значи връща нафтата към резервоара. Провери и клапанчето на горивния филтър.Успех!
е помпата в резервоара няма да позволи да се върне нафтата ....,ако работи

Първите AJM,нямат подкачаща помпа в резервоара.Моята е а4 2000г. и няма помпа със сигурност.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
steff55 написа:Първите AJM,нямат подкачаща помпа в резервоара.Моята е а4 2000г. и няма помпа със сигурност.
да някои нямат. колегата да каже все пак има ли такава ,защото важна роля играе :)
Здравейте.
ха сега, като не съм сигурен дали има помпа не знае ли се или от някъде да се види от документациите и книгите?
ха сега, като не съм сигурен дали има помпа не знае ли се или от някъде да се види от документациите и книгите?
Колега,под задната седалка ти е сондата на помпата под едно ламаринено капаче на три рапидки.Развий капачето и виж колко кабела влизат в сондата.Ако са 4 имаш помпа,ако са 2 е само нивомер за гориво.Ако нямаш някъде пробив по горивната система и най-вече за обратната нафта (спукано,напукано маркуче,разхлабена скоба и т.н.),най - вероятно виновника за проблема ти е тандем помпата. дано имаш късмет и откриеш някъде по трасето малък проблем ,защото помпата е скъпа около 600лв. мисля. Има няколко колеги ,които са имали точно твоя проболем,дано видят темата и се включат с решение. Успех,колега.
Благодаря за отзивите но ДНЕС СТАНА ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ ЗАРАБОТИ КАТО НА 3 ЦИЛИНДРИ ОКАЗА СЕ ПЪРВАТА ДЮЗА С ПРОБЛЕМ, ТАКА ЧЕ ОТИВАМ В СЕРВИЗ И ТОГАВА ЩЕ БЕСЕДВАМЕ.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Добре, но, моля, изключи си CapsLock-а.
Не виждам за какво ни се караш на нас...
Не виждам за какво ни се караш на нас...

уважаеми колеги днес голфа е отремонтиран. Сменени са дюзите на 1 и 3 цилиндри и 2 подгряващи свещи.проблема отстранен
Re: Голф 4 1.9 TDI - AJM 2001 г. - не пали под наклон
Колега,пиши по -точно. Дюзите от къде ф
и взе ,нови ли ,втора употреба ли... колко ти излезе? Къде ти я правиха. И така нанатък. Инфото ти може да е полезно за. Някои колеги с твоя проблем.
и взе ,нови ли ,втора употреба ли... колко ти излезе? Къде ти я правиха. И така нанатък. Инфото ти може да е полезно за. Някои колеги с твоя проблем.
Re: Голф 4 1.9 TDI - AJM 2001 г. - не пали под наклон
Проблема е решен в Луковит в сервиз стиви ауто.Дюзите эса втора ръка 2 бр и 2 бр подгряващи свещи платих 630 лева.