Центровка AAZ
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Центровка AAZ
Здравейте колеги.Днес взех колата от профилактичен преглед.Мерене компресия,проверка дюзи и разпръсквачи,свещи и центровка на помпата.Всичко е добре освен ,че помпата била малко на закъснение.Нагласиха я както си знаят и по точно ми казаха по заводски.Трябвало да бъде 12 градуса на предварение на празен ход и аз се шашнах
. Мен ми се струва ,че този мотор започна да работи малко по-твърдо и започна да ме дразни да ви кажа честно. Ако някой знае колко трябва да бъде центровката в градус на 1.9 Турбо Дизел ААЗ мотор да сподели.Не че има как да я измеря вкъщи но ще знам дали малко да я върна на зад и да омекне работата на мотора!

-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
Re: Центровка AAZ
Колега центровката на тази помпа се прави с помощта на индикаторен часовник и е дадена в ръководството като десети от милиметъра.
Не знам при какви майстори си карал колата и от къде гледат тези градуси.
Ако си намериш индикаторен часовник можеш и сам да си направиш центровката.
Изобщо не е трудно и сложно.
Не знам при какви майстори си карал колата и от къде гледат тези градуси.
Ако си намериш индикаторен часовник можеш и сам да си направиш центровката.
Изобщо не е трудно и сложно.
- ventotdi
колега не можа особено много да ми помогнеш
.Аз знам как се мери и с какво но нямам този часовник .Точна центровка е 0.80 мм иначе минимум 0.75 мм и максимум 0.85 мм е центровката.Хората при които ходих не са случайни в Русе ... Цанко Помпата мисля ,че много хора знаяат за него
Не ми каза на колко мм е центровката ,а ми я каза в градуси на впръскване и за това се интересувам.На лисчето където описва проверката и намесата от тяхна страна срещу центровка на помпа беше писал " 6 - 12 " за градуси
Ако мотора ми беше ТДИ и за секунда нямаше да се забавя да си направя сам шибаната центровка но след като не мога да я закача на Ваг и нямам часовника питам вас 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами ако е била с активиран "авансатор"...пък и майстора може да разполага с тъй-нареченият "дизелов стробоскоп".Ама и аз не знам за "градуси",единствено по ход на плунжера при ГМТ,чрез индикатор.
- lenovec
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги как са точно белезите на AAZ че днес аз сменях ангренажа уж всичко го направих на белези но като запалих почна яко да чука а иначе пали от ряз,май помпата не съм я зацепил като хората.
Много благодаря!
Много благодаря!
- kiko946
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: AAZ 1992 g
kolega преди време и аз питах и си направих сам центр.http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=318326
80/100 от мил. е най добре
80/100 от мил. е най добре
- lenovec
- Автомобил:
- Двигател:
Не разполагам с такива уреди. На самото колело на помпата има белег само, че немога да се ориентирам спрямо къде трябва да е ...
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Без дорник и индикатор- трудна работа е да стане добре и точна центровката
П.п. за кой белег на на помпата питаш , на самото колело има резка . тя тр да съвпадне (долу-горе) със белег на корпуса на ГНП-то ( понякога не си личи мн , но е точно на средата отгоре на фланеца на помпата , бе гледаш да застане вертикално тя резка
в тази позиция кол.вал е на ГМТ и ангр.вал - на белег ( отзад на вала има процеп- трябва да е с една равнина спрямо главата ) , но това разбира е само ориентировъчен белег м/у другото цил.дорник в точно тази позиция си влиза в отвор и на фланеца на ГНП-ето . После зад. ще трябва се направи фината центровка
съвсем малко да я мръднеш - или ще е в прдварение ,или закъснение 

П.п. за кой белег на на помпата питаш , на самото колело има резка . тя тр да съвпадне (долу-горе) със белег на корпуса на ГНП-то ( понякога не си личи мн , но е точно на средата отгоре на фланеца на помпата , бе гледаш да застане вертикално тя резка

- lenovec
- Автомобил:
- Двигател:
100 пъти я правих всеки път различно дрънчи и това е. Утре ще докарвам майстор да го зацепи тоя боклук. Как може да сложат болтове на проклетата водна помпа под колелото дето върти маслената помпа. Нямам логично обяснение.
Благодаря все пак колега и поздрави!!!
- ventotdi
lenovec написа:100 пъти я правих всеки път различно дрънчи и това е. Утре ще докарвам майстор да го зацепи тоя боклук. Как може да сложат болтове на проклетата водна помпа под колелото дето върти маслената помпа. Нямам логично обяснение.
Говориш за колелото което върти междинния вал ,а той вакум помпата . Маслената помпа е малко по другаде.
- TT
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги, намерих нагледно клипче как се прави центровката на дизеловата помпа.
Върни се в “Дизелови агрегати”