Клема контактен ключ-проблем. Поло класик 97г.1.9СДИ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Клема контактен ключ-проблем. Поло класик 97г.1.9СДИ
Здравейте колеги.Проблема е следния-Давам на контакт и вс е наред,врътвам ключа да запали и няма никой.Проверих аку-то.добре е,извадих буксата от стартера и с едно кабелче към + колата пали както преди.Според мен проблема е в клемата.Днес разкачих всичко-аирбек,волан,ключ мигачи и чистачки.На кормилния прът остана само контактния ключ.Дойде проблема-как да го сваля?С издърпване на помръдва.Моля за съвети.Предварително благодаря.
- andon_
- Автомобил: VW Vento 1H2
- Двигател: AAZ 1993 Bio Fuel
Re: Клема контактен ключ-проблем. Поло класик 97г.1.9СДИ
Патрона на ключалката е хванат със "секретен" болт.
Ето ти малко снимки :)
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=25895
Ето ти малко снимки :)
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=25895
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Иди на някой ключар да ти изкара фтулката със спецялна скоба!
Ще си спестиш много нерви,време и мъки.... Послушай ме!
Ще си спестиш много нерви,време и мъки.... Послушай ме!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Изчетох темата пратена от andon_ за което благодаря.Само не ми стана ясно как се откача кормилния прът при "лостчето"за промяна на височината на волана?Днес отвих само болта на лостчето и до там.
- andon_
- Автомобил: VW Vento 1H2
- Двигател: AAZ 1993 Bio Fuel
Ами със специална скоба както ти каза колегата по-горе! "Странния" болт откри ли го, този, който държи целия патрон към пръта?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да,този болт е шестограм и съм го отвил.Сега търся скоба с която да сваля тази проклета втулка.Ако някой може да каже къде се продават и каква е цената?Предварително благодаря
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
На Илиянци имало,ходи и си купи!
Нещо ми се върти над 20лв!
Аз лично мъчих със скоба за лагери да извадя втулката,и след 2 дни изгубено време (колко 10 часа) и много мъки успях!Не се занимавай,дай си 15-20лв на някой ключар и за тези 10 часа си изкарай както ти си знаеш 40-50лв със твоят си занаят в който си добър!Това не е от ремонтите,който може да извършиш сам и да спестиш някой лев!(това е мое лично мнение,но всеки сам си решава)
Със спецялна скоба,ще стане работата и то съм сигурен че ще е много лесно.Ако закупиш такава,действай!
Нещо ми се върти над 20лв!
Аз лично мъчих със скоба за лагери да извадя втулката,и след 2 дни изгубено време (колко 10 часа) и много мъки успях!Не се занимавай,дай си 15-20лв на някой ключар и за тези 10 часа си изкарай както ти си знаеш 40-50лв със твоят си занаят в който си добър!Това не е от ремонтите,който може да извършиш сам и да спестиш някой лев!(това е мое лично мнение,но всеки сам си решава)
Със спецялна скоба,ще стане работата и то съм сигурен че ще е много лесно.Ако закупиш такава,действай!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за съветите.Утре ще потърся и ключар да видя каква е цената и ако цената е приемлива по добре да я оправи за половин час отколкото да се мъча цял ден.Може ли да ми препоръчате ключар от София
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Ами някой от колегите да препоръча,според квартала в който живееш.Май ще е добре да го споделиш! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Няма проблем за мястото стига майстора да си разбира от работата,иначе аз живея в Редута(може и около Бенковски)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема със смяната на клемореда е решен.Намерих скоба и с нея свалих втулката от кормилния прът.Скобата ми беше цилиндрична прорязана от едната страна по дължина.Хванах с нея втулката и с почуквания по навиващия се болт на скобата втулката се извади.След смяната на клемореда трябва да се разхлаби леко карето на кормилния прът,за да се издърпа леко кормилния прът,който е леко потънал при ваденето на втулката.Втулката са набива посредством гайката която се навива за волана.За мое съжаление проблема пак се проявява.От две сутрини при първо завъртане на контакта само прицъква все едно няма ток.При второ завъртане пали без проблем.След това цял ден няма проблем.Ходих да ми замерят АКУ-то,няма проблем.Колата я палих с кабел преди да сменя клемореда -стартера въртеше без проблем.Искам да попитам има ли някакво реле преди стартера,което е възможно да се бъзика или новия клеморед не е както трябва?
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Да има,има 2 начина да оправиш нещата.
Временен и постоянен!
Временият (2-3 години изкарва):
напояваш по един много тънък слой калай на краката на релето (ще видиш кои,те ще са поизядени а може и да имат нужда само от почистване!)
Другият е разглабяне на цялото табло с бушони и релета,отваряне и сгъване на пластините държащи релето за подгрева!Последно това правих,сега е супер.
Който както си прецени,единят начин е мързеливият и по лесният,който след време води до другият!:)
Временен и постоянен!
Временият (2-3 години изкарва):
напояваш по един много тънък слой калай на краката на релето (ще видиш кои,те ще са поизядени а може и да имат нужда само от почистване!)
Другият е разглабяне на цялото табло с бушони и релета,отваряне и сгъване на пластините държащи релето за подгрева!Последно това правих,сега е супер.
Който както си прецени,единят начин е мързеливият и по лесният,който след време води до другият!:)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Може ли да ми кажете кой номер или кое е това реле за стартера?
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
plamko_82 написа:Може ли да ми кажете кой номер или кое е това реле за стартера?
Реле за стартер?

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Слагай бутон за стартера и не се мъчи повече. Посукано е перото, което върти клемореда.
http://www.youtube.com/watch?v=9TJBNsosBVk
http://www.youtube.com/watch?v=9TJBNsosBVk
Върни се в “Дизелови агрегати”