Бензин на дизел

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
renault_19
Автомобил:
Двигател:

Бензин на дизел

Мнениеот renault_19 » Пет 04 окт 2013 10:43

Колеги простете ми тъпия въпрос, ако някой прецени дори да маха темата, но снощи ми влезна тоя въпрос в главата и няма излизане.
Значи мислех си следното. Хората слагат газови уредби на дизелов двигател.Икономията колко е няма значение, но твърдят че двигателя работи по-тихо,върви повече и тн.
В този ред на мисли се зачудих ако се кара с някаква смеска дизел и бензин няма ли да се получи същото.За икономия не говорим,а за вървеж.Разбира се при подходящ двигател.Нали не вярвам че я някой комън рейл това ще е добра идея,а в някаква стара барака като tds на бмв и тн. Някой мислел ли е по тоя въпрос и пробвал ли е.Темата е чисто любопитство нито имам дизелов автомобил под ръка нито нищо.
Поздрави на всички :love.vwclub

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Re: Бензин на дизел

Мнениеот Freakylol » Пет 04 окт 2013 10:45

Сложи си газ, а не смес м/у бензин и дизел и ще имаш повече вървеж ;)

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пет 04 окт 2013 10:48

Не става Дизела и бензина имат различен принцип на запалване и ако прекалиш с количеството бензин печката няма да работи :beer

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Пет 04 окт 2013 11:01

Значи аз съм написал че въпроса ми е чисто теоретичен от любопитство, нито имам дизелов автомобил нито планирам да имам. Понеже газта и бензина са сходни така доста и поради тази причина газта се използва като гориво за бензинови двигатели се зачудих за хората които слагат газ на стари дизели..стари ,стари примерно една тема за tds на бмв съм чел.Та вместо да си играе човек с бутилки,изпарители и подобни неща дали няма да се постигне с някаква смеска между бензин и дизел.Много по-лесно и никакви инвестиции в части.Явно не става, щом няма таква тема и не намерих някой да пише по тоя въпрос, и затова пуснах темата някой да каже ако не става къде точно е проблема.

emzobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emzobg » Пет 04 окт 2013 16:18

Бензина става да почистиш горивната уредба, ако искаш вървеж керосин ама .....

Изображение Изображение Изображение Изображение

Върни се в “Дизелови агрегати”