Здравейте колеги!
Моят AFN дърпа въздух от някъде. При студена кола даже изгасва по някой път и пали единственно като разхлабя дюзите и повартя на стартер, за да изкара въздуха. Когато загрее няма никакъв проблем. Не ми е придърпвала в движение и си върви нормално. Смених вече 3 филтъра, всички маркучи, всички скоби, прегледаха ми и сондата в резервоара, и всичко е наред, на VAG com - нищо... Та възможно ли е помпата да не тече но да дърпа въздух само докато е студена, защото моя майстор ми каза че има и такъв вариант.
Passat B5 1.9 AFN дърпа въздух.
- pixell351
- Автомобил: Passat B5 - 1997
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Re: AFN дърпа въздух.
Забравих да кажа. Сега има и възвратен клапан преди филтъра и ситуацията е същата...
- Juiced
- Автомобил: Hyundai Terracan
- Двигател: J3
Колега , имаш ли клапан за излишната нафта на горивния филтър? Ако има виж как е уплътнението му или направо го смени.
- pixell351
смених го в събота... без промяна 

- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Натопете двата маркуча на помпата в шише пълно с нафта и пробвайте как ще се държи!
Малко верояктно е да работи мотора и помпата да смуче въздух,по- скоро протичат от стари уплътнения.

Малко верояктно е да работи мотора и помпата да смуче въздух,по- скоро протичат от стари уплътнения.
- andon_
- Автомобил: VW Vento 1H2
- Двигател: AAZ 1993 Bio Fuel
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=368746
Колега
Иначе, колегата над мен е прав - пробвай да натопиш първо маркучите и виж как ще пали. Ако тогава пали, помпата е наред! А иначе, както съм писал в темата, която ти постнах, смени си филтъра с такъв от голф 2, смени си маркучите на нафтата. От резервоара до отпред са пластмасови тръби (права и обратна нафта), а след това до филтъра е маркуч, както и от помпата до тръбата за обратна нафта. Смени ги тези маркучи, смени скобите .. и ако тогава вече има проблем - провери и маркучите отзад около сондата.
Колега

Иначе, колегата над мен е прав - пробвай да натопиш първо маркучите и виж как ще пали. Ако тогава пали, помпата е наред! А иначе, както съм писал в темата, която ти постнах, смени си филтъра с такъв от голф 2, смени си маркучите на нафтата. От резервоара до отпред са пластмасови тръби (права и обратна нафта), а след това до филтъра е маркуч, както и от помпата до тръбата за обратна нафта. Смени ги тези маркучи, смени скобите .. и ако тогава вече има проблем - провери и маркучите отзад около сондата.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Каква кола е това? Ако е Г3 или Б4 ще стане лесно с филтър от Г2, но ако е Б5 - там става малко... А маркучетата за излишната нафта на дюзите сменял ли си ги?
- pixell351
B5-ца е. Всички маркучи аколко филтъра са смененени(и тези на дюзите). Тръбите до отзад са метални и единствената снадка която виждам е че са валцовани с едни други като минават над моста но теч няма. Тази сутри запали от четвърт работи около 1 мин и изгасна... после само ключ 17 оправи нещата. Ще пробвам така като изгасне с маркучите в туба и ако запали поне да елиминирам помпата и ще пиша.
- samo_pechka
Ясно колега .Преди време имах малко странен случай с една марка филтри , няма да казвам каква е
чисто нов и не пуща нафта
такъв зор не бях виждал , колата заби муцуната и няма вървеж ,разпилях я да търся проблема.И през ум не ми мина ,че може да е проблем гор.филтър , нали беше чисто нов да го ева
оттогаз Мале ,Кнехт и сие друго не ща да слагам 
Пробвай с маркучите директно в шишето
, запали я да поработи малко и след това без да махаш нищо , я запали сутринта да видим. Сподели след това , да мислим за друго , ако не се оправи 

Пробвай с маркучите директно в шишето

- pixell351
Баш Мале е моя. Ще пробвам с шишето ако всичко е наред ще минавам и аз на Гоуфърски.
- pixell351
Маркучите са в шишето. Запали от раз, но беше топла. Утре сутринта ще пробвам пак.
- samo_pechka
Re: Passat B5 1.9 AFN дърпа въздух.
Остави ли я да поработи малко ? Да може да се обезвъздуши самата помпа .
- pixell351
Оставих я да. 

- pixell351
Тази сутрин запали от раз. Не мени обороти,не гасне. Изгасих я след 2 3 минути и пак я запалих и поработи още 2 - 3 и трябваше да тръгвам за работа и я оставих така. Следобед пак ще пробвам. Явно не е помпата
Да минавам на гоуфърски или да пробвам със шише след филтъра как ще е?

Да минавам на гоуфърски или да пробвам със шише след филтъра как ще е?
- pixell351
Филтър от голф 2 - сложен... внеделя последно я карах - без проблем. Вчера вечерта я запалих и я карах нямаше проблеми. Тази сутрин паля и пак така... поработи и изгасна. Явно го прави като стане по-студено. То се е видяло че сам няма да се оправя. Кажете къде да я закарам да я види някой спец в София.
Върни се в “Дизелови агрегати”