въпрос за нафтова помпа и антифриз голф 2 1.6д

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
polkut
Автомобил:
Двигател:

въпрос за нафтова помпа и антифриз голф 2 1.6д

Мнениеот polkut » Вто 08 окт 2013 8:00

Здравейте колеги. Скоро смених всичките подгревни свещи на голфчето 3 от 4 бяха свършили. Сега е с 4 фленор но пак запалва трудно сутрин. Имам подозрения че нафтовата помпа се изпразва като постои по-дълго време. Иначе имам възвратен клапан на обратната нафта, и съм проверил за други съмнителни места от където може да взима въздух. Ходих в магазин за авточасти и ми предложиха за 20тина лева ръчна помпичка за гориво, която се слагала между нафтовата помпа и горивният филтър. Та може ли с това да си реша проблема или нищо няма да излезе.
Другото което искам да се консултирам с вас. Започна да ми тече антифриз от пластмасовото, което излиза от блока и отива към парното (съжалявам че не мога да го обясня, не знам как се казва). В блока влиза маркуч със студен антифриз и от другата страна излиза топлият. Та там топлият от пласмасовата планка която свързва блока и маркуча прокапа. Днес ще купя тази част и ще я сменям. Посъветваха ме предварително да си източа всичкият антифриз и да сложа високо температурен скликон. Има ли някакви други тънкости по смяната на тази част. Благодаря предварително на отзовалите се. :beer

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Re: въпрос за нафтова помпа и антифриз голф 2 1.6д

Мнениеот phantom_ » Вто 08 окт 2013 8:35

За тея помпи кадето ги продават за 20лв нищо не става от тях по добре не вземай,намери по добре от морга някой филтър от пежо,рено,или форд имат такива с помпа на тях и си смени твоя с такъв щом имаш съмнения.
А по другия въпрос с тройника на блока няма смисъл да слагаш силикон той си има о-пръстенче по принцип в комплекта,но ако блока ти е разяден може да му сложиш за всеки случай :exclaim

Върни се в “Дизелови агрегати”