Сеат Леон АРЛ е само 130 к.с.
Сеат Леон АРЛ е само 130 к.с.
Здравейте колеги!Имам нужда от помощ.Става на въпрос за Сеат леон арл 150 от 04г правих и 5 диагностики на различни места всичко било ок с рециклирана турбина във Варна и всички консумативи сменени. Днес ходих при Тони келеша от Варна да и праскам чип въртя е на диното и излиза, че е 130 коня гледахме чудехме са сменихме дибитуметара гледахме дюзите дали са на арл всиюко е ток също гледахме и вакумите и те са наред някои да ми даде някоя идея от какво може да е? И къде да е гледам за проблеми?
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Re: Сеат Леон АРЛ
Ай стига е, Келеша да не може да разбере кво му е на АРЛ-то
Тва и да видя няма да го повярвам
Сега сериозно, къде ги мери тези 130 коня? На гуми, на вал, преди, след чипа? Ако е преди чип и на гуми според мен трябва даже да се радваш

Сега сериозно, къде ги мери тези 130 коня? На гуми, на вал, преди, след чипа? Ако е преди чип и на гуми според мен трябва даже да се радваш

- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Ако той не е могъл да ти помогне едва ли някой тука ще може.
P.S. Иначе мотора в какво състояние е?
P.S. Иначе мотора в какво състояние е?
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Ми на колелата АРЛ трябва да изкарва 140кс спокойно... но ако е топличко и няма сериозен вентилатор пред стенда, може и по-малко. 

Re: Сеат Леон АРЛ е само 130 к.с.
Ами колега на диното е въртя и излиза 130 това мисля че е на колелата.Тони ми вика да си видя дюзите също във вторник имам час при един диагностик чух се с него ми каза братле не си първата проблемна кола от Варна с рециклирана турбина.Каза ми че тия от техническия не са ми настроели актуатора на стенд и че щял да ми е направи без да сваля турбината, възможнолие питам аз ? Що се отнася до Келеша момчето си игра 4 часа с колата и накрая ми взе само 50 лева пак му изгубих цял ден
- hooligan_sk
- Модератор
Да, актуатора може да се настрои без да се смъква турбината.
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Последно на гуми или мотор са тези 130кс?
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
130коня ако са на гуми си е ОК.
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Нали се сещате че щом келеша е преценил че са малко и го е пратил да си преглежда колата значи нещо не е наред
Надали това е първия АРЛ дето качва на дино-то т.е има идея колко трябва да изкара читав АРЛ 
Колега, щом си от Варна закарай я при Иво (ifidik) да я види, няма кой по-добре да ти свърщи работа мисля

Колега, щом си от Варна закарай я при Иво (ifidik) да я види, няма кой по-добре да ти свърщи работа мисля

- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Те излизат от завода със конски сили на колела не на мотор та 130 да е нормално на гуми за АРЛ.
- hooligan_sk
- Модератор
Freakylol написа:Те излизат от завода със конски сили на колела не на мотор та 130 да е нормално на гуми за АРЛ.
Глупости

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Той колегата май малко се е пообъркал, 150-те конски сили обявени от производителя са на коляновия вал. Нa гумите винаги ще са по-малко заради загубите в трансмисията. Ама това мисля, че всички го знаем 

- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
radi_nrj написа:Ама това мисля, че всички го знаем
Oчевидно не всички

Колеги разбрах от какво е проблема с АРЛ-ката, пак на тия от техническия във Варна бог да им е на помощ. Дал съм на 150 лева за ВАГ проверки при 10 диагностици свалях дюзите с вала давах ги да ми ги проверят по 60 лева на дюза нищо им няма отделно да ми ги къчът и да и направят центровка още колко пари и накрая тази цялата работа заради някакви некадърници дето съм им платил да ми оправят турбината пък те са я свършили като кучето на нивата. Сменили ми само актуатора на турбото и нищо повече даже не знам дали са я качили на стенд отвънка са я почистили свети сега ще я сваля и ако успея да я отворя и погледна отвътре как е добре, ако не в София.Пак тези манячета в София имали стенд за много пари.И добре че това момче където ми я гледа днеска е по съвестен и ми каза от какво е проблема вика човек геометрията ти въобще не отваря.
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
няма как колега геометрията да не отваря и да извади 130 коня, смени майстора по-скоро
Върни се в “Дизелови агрегати”