ГОЛФ 4 изписва "Service in 3000 km"
- dj_jay_p
- Автомобил:
- Двигател:
ГОЛФ 4 изписва "Service in 3000 km"
Колеги ГОЛФ 4 карам 1.9 тди 110 коня. От няколко дни при всяко запалване на дисплея ми изписва Service in 3000 km... За какво става въпрос конкретно някой може ли да каже??
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: ГОЛФ 4 изписва "Service in 3000 km"
Че трябва да си смениш маслото след 3 хил км
или че някой не ти е нулирал майнтенънс интервала при предната смяна на маслото 

- dj_jay_p
- Автомобил:
- Двигател:
Предполагам не е нулирал, а и не вярвам да съм карал 7000 км. Фабрично на колко е заложено да пищи за смяна на масло, как се нулира?
-
- Автомобил:
- Двигател:
1. Натискате и задържате бутона за нулиране на "дневния" пробег (долу в дясно на таблото
2. Завъртате контактния ключ на позиция "контакт" (не палите)
3. Пускате бутона за "дневния" пробег и на дисплея излиза Service OIL
4. Завъртата бутона за сверяване на часовника (долу в ляво на таблото) на дясната страна
5. На дисплея излиза Service OIL ----
6. Ако искате да занулите и Service INSP, натискате отново бутона за зануляване на "дневния" пробег (долу в дясно), на дисплея излиза Service INSP
7. Натискате отново бутона за часовника (долу в ляво) на дясната страна и на дисплея се показва Service INSP ----
4. Завъртата бутона за сверяване на часовника (долу в ляво на таблото) на дясната страна
5. На дисплея излиза Service OIL ----
6. Ако искате да занулите и Service INSP, натискате отново бутона за зануляване на "дневния" пробег (долу в дясно), на дисплея излиза Service INSP
7. Натискате отново бутона за часовника (долу в ляво) на дясната страна и на дисплея се показва Service INSP ----
- dj_jay_p
- Автомобил:
- Двигател:
Сигурно ли е, че при мен става въпрос за OIL? Пише "Service in 3000 km"
-
- Автомобил:
- Двигател:
dj_jay_p написа:Сигурно ли е, че при мен става въпрос за OIL? Пише "Service in 3000 km"
Колега колата сама не може да разбере какво ще и стане след 3000 км. Това са сервизни интервали които са вкарани в компа за да ни подцещат. Малко караш и затова ти исписва още 3000 км като минеш 100 км ще стане 2900 и така нататък .

- dj_jay_p
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговорите. В момента ми изписва и "BITTE TANKEN", но това знам как да го оправя. Мерси!
- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
red.devilll написа:dj_jay_p написа:Сигурно ли е, че при мен става въпрос за OIL? Пише "Service in 3000 km"
Колега колата сама не може да разбере какво ще и стане след 3000 км. Това са сервизни интервали които са вкарани в компа за да ни подцещат. Малко караш и затова ти исписва още 3000 км като минеш 100 км ще стане 2900 и така нататък .
17 instruments на канал 40 и 41 с ваг ком може да си ги ебаваш "service" както си искаш

rostislav1998 написа:1. Натискате и задържате бутона за нулиране на "дневния" пробег (долу в дясно на таблото
----
При мен проработи само с първите 4 точки. Изписа само Service now.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Искаш да кажеш,че не става да изчистиш Service Insp.? Ако е така пробвай след като дадеш на контакт и пуснеш копчето за дневния пробег,да го натиснеш пак и малко да го задържиш, и тогава да завъртиш врътката за часовника
Искам да кажа, че вече не излиза надписа "Service in 3000km". Натиснах бутона за километрите, дадох на контакт, след това завъртях бутона на часовника и се появи надпис Service now.
- pavka07
- Автомобил:
- Двигател: ATJ
И при мен става само до първите 4 точки. На всеки 3000км. ми излиза SERVICE IN 3000KM занулявам и пак отначало до следващите 3000км. Предполагам, че е настроена да се обажда на толкова, ама не знам как да я наглася на 15 000км. например.
Не знам дали има значение, мотора е ATJ 2000г.
Не знам дали има значение, мотора е ATJ 2000г.
ulipet написа:red.devilll написа:dj_jay_p написа:Сигурно ли е, че при мен става въпрос за OIL? Пише "Service in 3000 km"
17 instruments на канал 40 и 41 с ваг ком може да си ги ебаваш "service" както си искаш
Колега, и при мене след зануляване от таблото - след 3000 км пак ми светна тоя сервиз.
Понеже аз мразя да ми светкат разни фабрични компютърни малоумщини на производителя, и имам навик сам да си следя колата за това искам да го маха за винаги това чудо.
Значи до тук-на 2 кана съм задал стоиност - 0. Този беше за Сервизното припомняне.
Отидох и на 40 канал и там беше - 0. Този е за Дистанция от инспекцията. Този се умножава с 100
После разгледах и 41 до 44 канли-
На 41 беше -2. Този е за Времето от инспекцията.
на 42 беше- 15. Този е Минимална стойност километри за маслото. Този се умножава с 1000
на 43 беше- 15 .Този е Максимална стойност километри за маслото. Този се умножава с 1000
на 44 беше- 365.Този е за Максимален времеви интервал.
Като ги нулирах всичкие без 43 канал -той не можеше и ми светна на таблото Сервиз сега !
Върнах ги в предишните им стойности !
Тия канали имат някаква зависимост- 42>43>44>40>41 ! Какава е тая зависимост ???
Защо 43 не може да се нулира и защо 40 ми е нула, когато аз нулирах само 2 канал ???
Може ли да се изключи тази дивотия изобщо и какъв е верният отговот на тези канали за да се изключи ???
Давайте акъл или тема за проблема !
Последна промяна от kossis на Вто 22 окт 2013 9:55, променено общо 1 път.
- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
ся на 3 ракий ще ходя до колата да го еба да видя тези ли бяха каналите кво да ви правя щото съм манипулирал километрите да не ми пищи като остават 3000км до 15000
на канал 40 в контролер 17 инструментс показва изминалите километри от последната смяна на маслото примерно-45 значи 4500км и може да се манипулира и следователно няма да пищи таблото
на канал 41 показва дните от последната смяна примерно 234-234дни от посл.смяна и внимание ако не сте изминали километрите пак ще ви писне алармата щото брой и дните демек -карал некарал колата смяна на 1г на маслото
това се отнася за AJM мотора ,за другите пробвайте
на канал 40 в контролер 17 инструментс показва изминалите километри от последната смяна на маслото примерно-45 значи 4500км и може да се манипулира и следователно няма да пищи таблото
на канал 41 показва дните от последната смяна примерно 234-234дни от посл.смяна и внимание ако не сте изминали километрите пак ще ви писне алармата щото брой и дните демек -карал некарал колата смяна на 1г на маслото
това се отнася за AJM мотора ,за другите пробвайте

Тоест и примене понеже са сходни тия 2 канала, би следвало да напиша по голями цифри там.
Аз така го разбирам.
Незнам защо на 40 канал ми е 0 ???
А този 41 ми е 2 ????
Какви цифри да напраскам колега ?
Значи излиза че да се изключи напълно е невъзможно тази сигнализация ???
Аз така го разбирам.
Незнам защо на 40 канал ми е 0 ???
А този 41 ми е 2 ????
Какви цифри да напраскам колега ?
Значи излиза че да се изключи напълно е невъзможно тази сигнализация ???
Върни се в “Дизелови агрегати”