Пасат-1Z -90кс -муден в ниските обороти
Пасат-1Z -90кс -муден в ниските обороти
Колеги-имам Пасат-1Z -90кс и ми трябва грамотен специалист от София,който може да ми направи диагностика на ГНП,Турбо,клапани и тн...Колата ми е мудна в ниските обороти,докато отвори турбото и искам да я проверя.Мерси предваеително!!!
Re: Пасат-1Z -90кс -муден в ниските обороти
Докато се раздвижи турбината е нормално да е малко тромав автомобила с това купе. Все пак е малко относително.
Добре дошъл и поздравнления - случайно или не си уцелил правилния раздел!!!
Прочети тази тема - изповед - скандал - съвет viewtopic.php?f=24&t=340843&hilit=%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8 там са описани всички майстори в София за добро или зло. Вентоман също би могъл да свърши тази работа по диагностиката, въпреки писанията вътре за него.
Добре дошъл и поздравнления - случайно или не си уцелил правилния раздел!!!
Прочети тази тема - изповед - скандал - съвет viewtopic.php?f=24&t=340843&hilit=%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8 там са описани всички майстори в София за добро или зло. Вентоман също би могъл да свърши тази работа по диагностиката, въпреки писанията вътре за него.
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Напиши до кои обороти ти е тромава колата, защото ако не върви преди 1800 оборота нямаш никакъв проблем.
- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Моя пък след 3000 оборота става мудничък, но за сметка на това турбината почва да надува на 1300 об
- Golf_Diesel_
Турбината е малка и за това истинската и сила свършва на 3000 оборота, после бръмчи, пък не ускорява все едно.Само малко ми е съмнително как ти тръгва на 1300 оборота, ама това е друга тема.
- Freakylol
- Автомобил:
В интерес на истината и аз не знам, защо се получава така, но си е така
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Възможна причина за мудно набиране в ниските и изведнъж приток на мощност във по-високи обороти (да кажем 2000 обор.) е зацапан дебитомер.
- Golf_Diesel_
Колегата ми писа на лично, че го е чистил.
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Golf_Diesel_ написа:Турбината е малка и за това истинската и сила свършва на 3000 оборота, после бръмчи, пък не ускорява все едно.Само малко ми е съмнително как ти тръгва на 1300 оборота, ама това е друга тема.
Че и моята се чува още на 1300 об. та нали макс.момент е на 1900об. така че е нормално според мен да се развърта още в ниските

- Golf_Diesel_
Тя, ако става въпрос още като запалиш и заработва, но да започва да надува на 1300 малко ми е съмнително
Освен ако не е с променлива геометрия.

- Freakylol
- Автомобил:
Тия дни ще ти направя клип да видиш, че до 1300 муден и на 1300 вече се изстрелва
Колата беше,като стрела преди да започне да пуши бял дим,след което се оказа,че 3-та дюза пикае,проблема се реши-вече няма дим,работи като бензинова,но от този момент стана мудна,докато не се включи турбото.Проверих го и него-в отлично здраве е,дебитомера е като нов,махнах катализатора.EGR-a е затапен,N-75 e нов,вак.маркучите изглеждат здрави,а като включа климата направо умира до 2000 об.Препоръчайте специалист от София да и направи комп.диагностика.Имам чувството,че проблема е софтуерен.
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Golf_Diesel_ написа:Тя, ако става въпрос още като запалиш и заработва, но да започва да надува на 1300 малко ми е съмнително![]()
Утре ще се постарая да направя експеримент на 1300 оборота какво сочи буст метъра ,но съм сигорен,че ще има около 0,4 бара което си е нещо

Към автора на темата, няма да се разминеш без диагностика, но внимавай с майсторите да не попаднеш в некой "водовъртеж"

-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги имам и аз подобен проблем с моя 1з.само че забиването го прави до 3000 об.прави го когато иска.като и подам газ на свободна в движение до 3000 об. еднократно и се оправя.на диагностиката всиичко е ок.след четенето вьв форума смених-дебитомера-н75-махнах катализатора.смених и горивниа филтьр.остана само вакума кьм компа.не ми се дават вече излишни пари.някои ако може да помогне.да добавя че несьм затапил egr все още
- Golf_Diesel_
Пробвай с друг дебитомер!
Върни се в “Дизелови агрегати”