Bora ASZ 2002 върти по-дълго от нормалното докато запали

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Bora ASZ 2002 върти по-дълго от нормалното докато запали

Мнениеот FELIPE » Чет 07 мар 2013 18:26

Цяла зима палеше от четвърт,горе-долу от седмица взе да върти по-дълго докато запали-това студена,топла още по трудно,като понякога се налага да спра въртенето и да пробвам втори път,когато върти по-дълго няколко пъти припалва и гасне и след това запалва.Дюзите са с перфектни показания,никоя не показва повече от 0,2 нито в плюс ,нито в минус,топла и студена,центровката докато е студена е -0,6,като загрее става -1,1,грешки на вагком не дава,разхода на място е 0,6 л/ч,като май забелязвам леко покачване,защото понякога се колебае 0,6-0,7,това по-рано не го правеше,възд.филтър го изчистих,от есента започна да претриса като загасям,като раздвижа на ръка ЕГР се оправя за 2-3 загасяния и после пак...ами това е,което забелязвам,някакви съвети,че много ме дразни като вземе да върти :cry

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Bora ASZ 2002 върти по-дълго от нормалното докато запали

Мнениеот samo_pechka » Чет 07 мар 2013 19:25

Сякаш тандем помпата не "дига" нафтата :rolleyes ,но пък и топла дан' ще :eek - да не би "бавно" да върти пустия му стартер ( или акуто нещо...) :question

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Чет 07 мар 2013 19:32

Някой имат помпа в резервоара. Като изгори и се получава точно това. Преди да почнеш каквото и да е , вадиш сондата и киризиш за помпа. Ако няма, чистиш цедката и сменяш горивен филтър .
После пак тук у форума със шепа зрял фасул :mhihi

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Чет 07 мар 2013 19:46

На първо време смени нафтата, ако си сигурен в останалите неща, аз ги имах тези ядове преди месец и половина. От 20 дни насам не е правила магарии

Потребителски аватар
FELIPE

Мнениеот FELIPE » Чет 07 мар 2013 20:12

Помпата я чувам как качва налягане(издава един специфичен звук) всеки път като завъртя ключа и не е палена дълго време,при два последователни втория път не се чува,явно си държи налягането и не сработва,ама пак върти по-дълго,смених горивото,последния път сложих Shell V-Power нафта,ама съм минал с нея двадесетина километра,акумулатора ми е нов и стартера го чувам да върти много бойко и свежо,мисля си две неща- EGR-a да се е замърсил,да има сажди и да не уплътнява много добре клапата имайки в предвид притрисането при гасене т.е да изпуска от там компресия(дано да не бъркам нещо и да прозвучи смешно) другото е да сложа добавка,ама как точно се слага добавката,имам в предвид физически-изсипва се шишенцето в отвора и след това се зарежда или се разтваря в някакъв съд и се изсипва?

Потребителски аватар
okti_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okti_1 » Чет 07 мар 2013 20:43

Отвори и виж как е клапата.От там трябва да ти е проблема,а и то ти си го каза че като е раздвижиш проблеми нямаш с паленето.
Добавка не виждам за какво да слагаш когато дюзите са супер,но ако искаш профилактично може да сложиш.
Поздрави

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пет 08 мар 2013 20:17

Ако е от клапата за меко гасене , няма ли мотора да "върти" бързо и да "припалва" на импулси , а не да върти и чак след 15-20 сек да "почне" да пали ?!Не знам-питам просто :neutral

Потребителски аватар
nikolov_ms

Мнениеот nikolov_ms » Съб 09 мар 2013 11:04

Като начало не е лошо да смениш горивния филтър с клапанчето,(не си писал да е сменян)виж и тази цедка за която ти каза колегата Dobromirski.Ако пак не става,замерете налягането на тандема.При положение,че акумулатора е нов,дюзите са с добри показатели,синхронизацията е добре,стартера върти нормално и няма записани грешки,тази кола пали на удар:)
Успех :th_up

kundak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kundak » Нед 17 мар 2013 9:42

горивна карта колега , прекодирай я и сигурно паленето ще се оправи

Потребителски аватар
okti_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okti_1 » Нед 17 мар 2013 10:19

Вече му е прекодирана картата,колега.

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Нед 17 мар 2013 12:19

А защо не си спрял ЕГР-а с чипа? Заради завишения разход и по бавното загряване зимата :rolleyes

Потребителски аватар
FELIPE

Мнениеот FELIPE » Нед 17 мар 2013 12:59

ЕГР-а по-принцип го бъзикам с VagCom,в смисъл цяла зима си работеше нормално,а от миналата седмица го ограничих на 33768,тези дни ще пробвам и с по-високи стойности...иначе за паленето,трябва да намеря време да почистя EGR-a при майстор,гледах го,гледах,отгоре инбусите лесни,тръбата към кулера лесна,ама отдолу тръбата от колекторите за да се свали си трябва инструмент,който нямам...преди малко говорих с предишния собственик,от там е проблема с паленето,имало го е и при него и се е оправило с почистване на водоструйка на егр,след като се почисти се чувало по едно "пльок" :biggrin от клапата при палене и гасене,което с времето и замърсяването изчезва(при мен нищо се не чува) и започват проблемите при гасене и палене.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 18 мар 2013 23:53

При мен ядовете продължиха ....за сега излезна от горивен филтър или от гумичките на клапанчето на филтъра, въпреки, че нафтата която източих беше като олио. Два поредни дни си пали нормално при първи старт, рано е да се каже още обаче, нека минат поне седмица две.

Принципно сменям горивен всяка пролет на около 40000км и досега никога съм нямал проблеми. Тази година е на около 30000км и е сменен месец по-рано, може би съм нацелил по кофти нафта :rolleyes .

Потребителски аватар
FELIPE

Мнениеот FELIPE » Вто 19 мар 2013 7:01

При мен първия старт(сутрин или като не е палена дълго време) винаги е нормален,ама ако изгасиш и опиташ да запалиш пак прави мизериите...вчера ме вкараха в някакви филми,че било или от маховика или от средните гумички на дюзите :confused

tdi_20yare
Автомобил: audi a3
Двигател: asz+brezel

Мнениеот tdi_20yare » Вто 19 мар 2013 9:30

FELIPE написа:При мен първия старт(сутрин или като не е палена дълго време) винаги е нормален,ама ако изгасиш и опиташ да запалиш пак прави мизериите...вчера ме вкараха в някакви филми,че било или от маховика или от средните гумички на дюзите :confused

Да не те плаша,скоро си купих едно ауди а3 ASZ,преди година беше отказало да пали,и стария собсвеник му смени маховика с чисто нов,ама цената не е приятна,дано да не е там проблема...

Върни се в “Дизелови агрегати”