проблем с мощността
проблем с мощността
имам пасат В5, автоматик, 1.9TDI. Преди десетина дни сипах бензин вместо нафта. Карах я не повече от 200 метра и вднага усетих и спрях. Успях да вкарам маркуч в резервоара и източих каквото можах със смукане, но по мои сметки останаха 6-7 литра, които са били смес между нафта и бензин. досипах отгоре 30 литра нафта. От тогава на моменти колата няма мощност и не може да вдигне повече от три хиляди оборота. Не съм сигурен но май се оправавя когато я загася и запаля отново. Мислех си че може да е от това че все още има бензин в нафтата, но вчера сипах нови 30 литра нафта на почти празен резервоар, а проблема макари рядко го има все още.някой има ли представа на какво може да се дължи проблема?благодаря ви[/u]
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
MITKO_DVD написа:Смени ли гор.филтър бре колега,ако не си защо,и друго що не си допълнил до горе с нафта и да си се опитъл ако имаш ръчна помпа да изцедиш всичкото гориво отпред
Съгласен съм напълно! Първа грешка - доливане на гориво, трябвало е да източиш всичкото гориво от резервоара и тогава да налееш чисто такова. Източването както казва колегата става по-лесно от маркучето след филтъра. Втора - филтъра, ако не беше засмукала (ако си се усетил преди да тръгнеш) можело и без смяна, ама в твоя случай е трябвало да го смениш! Дано не е късно, Успех!
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Това, че се оправя с гасене на колата, означава че е нещо по компютъра на колата, и по-скоро датрчиците, подаващи му информация. Дали се е прецакало, или се е зацапало (запушило), или пък просто му е дошло времето - Божа работа. Смяната на филтъра - просто профилактика. Дано с нея се оправи, въпреки че мен малко ме съмнява.
Успех !
Успех !
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Тези 6-7 литра бензин при 30 нафта едва ли ще се причината за проблема който описваш ! Споменаван е доста често и от други колеги с такива двигатели без да са сипвали бензин ! А аз съм имал случай да карам /не с тази кола/ почти 50/50 бензин нафта и се чудех що няма мощност и откакто като спрях не можах да запаля се сетих какво съм направил
А същата кола после си вървеше нормално !

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
todorid, не си писал съществени подробности за колата (като година на производство, конкретен модел на двигателя), но за моята (виж под аватара) струваше 35 лв. горивният филтър в "официалния" сервиз, иначе аз си ги купувам (без компромис със качеството !) за 8 лв. Хайде, да кажем при "моя човек" ползвам някакви отстъпки.
Върни се в “Дизелови агрегати”