проблем с мощността

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
todorid
Автомобил:
Двигател:

проблем с мощността

Мнениеот todorid » Нед 11 мар 2007 17:50

имам пасат В5, автоматик, 1.9TDI. Преди десетина дни сипах бензин вместо нафта. Карах я не повече от 200 метра и вднага усетих и спрях. Успях да вкарам маркуч в резервоара и източих каквото можах със смукане, но по мои сметки останаха 6-7 литра, които са били смес между нафта и бензин. досипах отгоре 30 литра нафта. От тогава на моменти колата няма мощност и не може да вдигне повече от три хиляди оборота. Не съм сигурен но май се оправавя когато я загася и запаля отново. Мислех си че може да е от това че все още има бензин в нафтата, но вчера сипах нови 30 литра нафта на почти празен резервоар, а проблема макари рядко го има все още.някой има ли представа на какво може да се дължи проблема?благодаря ви[/u]

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 11 мар 2007 18:14

Смени ли гор.филтър бре колега,ако не си защо :? ,и друго що не си допълнил до горе с нафта и да си се опитъл ако имаш ръчна помпа да изцедиш всичкото гориво отпред :wink:

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Нед 11 мар 2007 18:23

MITKO_DVD написа:Смени ли гор.филтър бре колега,ако не си защо :? ,и друго що не си допълнил до горе с нафта и да си се опитъл ако имаш ръчна помпа да изцедиш всичкото гориво отпред :wink:

Съгласен съм напълно! Първа грешка - доливане на гориво, трябвало е да източиш всичкото гориво от резервоара и тогава да налееш чисто такова. Източването както казва колегата става по-лесно от маркучето след филтъра. Втора - филтъра, ако не беше засмукала (ако си се усетил преди да тръгнеш) можело и без смяна, ама в твоя случай е трябвало да го смениш! Дано не е късно, Успех!

todorid
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот todorid » Нед 11 мар 2007 21:09

колеги, да разбирам ли че проблема с мощността се дължи на прецакания горивен филтър или това че не съм го сменил е довело до други проблеми и какви може да са те?

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Нед 11 мар 2007 21:37

Това, че се оправя с гасене на колата, означава че е нещо по компютъра на колата, и по-скоро датрчиците, подаващи му информация. Дали се е прецакало, или се е зацапало (запушило), или пък просто му е дошло времето - Божа работа. Смяната на филтъра - просто профилактика. Дано с нея се оправи, въпреки че мен малко ме съмнява.
Успех !

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 11 мар 2007 21:58

Тези 6-7 литра бензин при 30 нафта едва ли ще се причината за проблема който описваш ! Споменаван е доста често и от други колеги с такива двигатели без да са сипвали бензин ! А аз съм имал случай да карам /не с тази кола/ почти 50/50 бензин нафта и се чудех що няма мощност и откакто като спрях не можах да запаля се сетих какво съм направил :oops: А същата кола после си вървеше нормално !

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 11 мар 2007 22:01

едва ли проблема е породен от грешката с горивото;виж на диагностика каква грешка ще ти изпише

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 11 мар 2007 23:27

На Форда на бащата преди време на Shell бяха сипали безоловен вместо нафта, двигател 1.8 D, 1998г. Отидох, долях нафта до горе, и си я изгори като стой та гледай, никакви проблеми. Филтър, диагностика, пък дано се оправи :да:

todorid
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот todorid » Сря 14 мар 2007 19:58

някой има ли представа колко струва горивния филтър

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 14 мар 2007 20:11

todorid написа:някой има ли представа колко струва горивния филтър

Хибав например на "Mann" е около 60-70лв !

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 14 мар 2007 21:17

todorid, не си писал съществени подробности за колата (като година на производство, конкретен модел на двигателя), но за моята (виж под аватара) струваше 35 лв. горивният филтър в "официалния" сервиз, иначе аз си ги купувам (без компромис със качеството !) за 8 лв. Хайде, да кажем при "моя човек" ползвам някакви отстъпки.

Върни се в “Дизелови агрегати”