Golf 3 TD 92 AAZ - Датчик масло?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Golf 3 TD 92 AAZ - Датчик масло?
Здравейте! Имам следното питане - с ново масло 10/40 колко секунди са необходими при нормална работа на двигателя и турбото да изгасне лампата датчик на маслото?
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Golf 3 TD 92 AAZ - Датчик масло?
При моя гаснеше моментално. Докато не се измери налягането на уред няма как да стане ясно къде е проблема.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Турбото което имам е от 90коня TDI - интересува ме също дали ако не работи както трябва (турбото) може да има нещо общо и с този датчик за масло?
- radi_nrj
Налягането на маслото зависи основно от състоянието на биелни и основни лагери. Премерете нялягането пък тогава го мисли, може и датчика да се ебава.
Ако не е тайна какво точно масло сипа?
Ако не е тайна какво точно масло сипа?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Датчика го смених вчера примантивно а маслото е Лемфьордер 10/40
-
- Автомобил:
- Двигател:
Въпреки смяната продължавам да го имам същия проблем - датчика изгася след 20 секунди сутринта при първото палене. Когато загрее нямам никакъв проблем - след 1-2 сек. си изгася. По думите на приятели най-вероятно маслената помпа не прави добра компресия... не знам и аз :) Мнения?
-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
Смени си масления филтър и виж дали ще има промяна.
Понякога клапана изтърва и маслото се връща обратно.
Сутрин като запалиш и лампата свети докато напълни филтъра, а той хич не е малък.
Понякога клапана изтърва и маслото се връща обратно.
Сутрин като запалиш и лампата свети докато напълни филтъра, а той хич не е малък.
- passatfen
- Автомобил: Vw Golf Mk7
- Двигател: CLHA++
- Контакти:
Извинявам се за офф'а но това със масления филтър ми звучи малко нелогично понеже филтъра не стои наобратно и не мисля, че може да се източи 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Забравих да спомена също, че при паленето колата си тресе яко, оборотите са много ниски - 500/600. Когато подам газ да вдигна малко оборотите - 800 колата спира да тресе и си работи нормално. Масления филтър и маслото съм ги сменил снощи. Преди това карах с масло 15W40 и предположих че след смяната с 10W40 ще се оправят нещата... а дано ама надали :)??
- radi_nrj
Тя твоята авансатор няма ли? Аз си я палих с дръпнат авансатор и го връщах, чак като отлепи стрлаката на температурата на антифриза.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Под авансатор явно имаш впредвид смукач :) имам но след като я запаля студена дори и да го дръпна никаква промяна няма на оборотите .. уж го гледахме закачен си е :) няколко човека ми казаха да си погледна турбото... да му направя една профилактика :) не знам...
- TT
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега това че нямаш промяна при дръпнат и недръпнат авансатор според мен е заради това че двете шпилки с контрагайки за регулиране на оборотите на празен ход са завити плътно до палчето. Развий малко лявата и я законтри с контрагайката пак.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Първото ,е че този мотор има два датчика за маслото.Един на масления филтър ,а другия на главата. Когато колата е топла тогава е най ниско налягането на маслото и щом тогава не свети не е проблема в маслената ти помпа . Щом свети на студен мотор ме съмнява ,че проблем може да имаш с налягането на маслото горе на главата но защо не знам защото колата не е пред мен да видя и на твое място първото нещо което щях да направя преди да пиша във форума е да си измеря налягането на топъл и студен мотор долу на филтъра и горе на главата . Успех 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на всички ... и колата отива при първа възможност за измерване на налягането :) ще пиша когато имам резултат :) усмивки и безаварийно каране!
- radi_nrj
А може и празния ход от 500-600 оборота да се окаже проблема. Моята беше настроена перфектно и на дръпнат авансатор държеше 1000 оборота. Тук запали на 3 цилиндъра, че малко беше -20

Върни се в “Дизелови агрегати”