проблем със съединител Golf 4
- matio88
- Автомобил:
- Двигател:
проблем със съединител Golf 4
Здравейте колеги,нужна ми е малко помощ.Преди около 10 000км.смених съединителя,замених го с твърд маховик на Valeo,колата e 1.9tdi 110k.с.От няколко дена започна да се получава едно предрусане на предницата и то само на 1ва и 2ра предавка,като най-често на 1 ва го прави.Когато потегля вече на края на хода на педала се разтриса цялата предница и на педала се усеща гадна вибрация.Проблема е че не го прави постоянно,а на моменти,но по мои наблюдения го прави повече когато колата е още студена като я запаля сутринта.Някой да му се е случвало,дайте някакви мнения.Благодаря предварително.
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
Re: проблем със съединител Golf 4
Връщай я в сервиза докато не се е разбил маховика.А колко ти излезе разликата между твърдия и демпферния маховик.Аз в момента също ще сменям маховик комплект.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
aliyatin.com написа:Връщай я в сервиза докато не се е разбил маховика.А колко ти излезе разликата между твърдия и демпферния маховик.Аз в момента също ще сменям маховик комплект.
И на плътния маховик ко ще му се разбие ??
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
И с какво му помогна на колегата с този твой въпрос?Последно е правил съединител затова го посъветвах да отиде в същия сервиз за да си видят работата.Знам че много от колегите са заместили оригиналния двумасов маховик с обикновен но за 200-300лв.не бих рискувал;То в завода са го тествали кой колко хил.км.може да издържи.Но всеки сам си решава.Моя като го свали майстора беше на LUK и такъв ще си сложа въпреки голямата сума!
- ch5393ah
- Автомобил:
- Двигател:
Мися, че ако беше от маховика щеше да го прави още вднага...... Според мен проблема е в самия притискател или феродото........
- matio88
- Автомобил:
- Двигател:
Демпфера беше към 1200,а обикновения към 700 и в крайна сметка сложих обикновения защото ползвам и отстъпка и ми излезе 505лв,но дано да нямам ядове.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Тая цена 1200лв ще да е от някой официален вносител
Отдавна вече коплект нов съединител+двумасов маховик /примерно на LUK/ е около и под 900лв и то без отстъпки ! А колкото до проблема ти или е некачествен съединител или некачествен монтаж !

Върни се в “Дизелови агрегати”