Октавия Тур 1.9 101к.с. 2007проблем с датчика за температура
Октавия Тур 1.9 101к.с. 2007проблем с датчика за температура
Привет на всички колеги. Искам да попитам, от три сутрини като запаля колата Шкода Октавия Тур 1.9 101к.с. 2007г. и ми светва тернометъра и почва да пищи. Първия път я угасих и вдигнах капака да проверя имали антифриз и казанчето си беше пълно средно положение между минимум и максимум. Запалих колата и не се появи отметката на цеферблата. Но тази сутрин метода не подейства даже се повозих из Плевенските байри с гадното премигване на тернометъра. Като се прибрах угасих колата вече загряла на 90 градуса и пак изчезна. Та на някой колега случвало ли му се е такъв проблем и да споделя как го е отстранил. Благодаря предварително и весело посрещане на новата година.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Октавия Тур 1.9 101к.с. 2007проблем с датчика за темпера
Да, на Бора-та ми и на Кади-то ми, и двете с еднакъв BLS двигател. Спокойно не е фатално, щом нивото на антифриза е ОК, проблема идва при по-ниски околни температури, от датчика, който се намира в разширителното казанче. Променя си съпротивлението, има писано по чуждите форуми, ако намеря нещо, ще го напиша тук. Доколкото си спомням, някои леееко раздалечаваха крачетата на сондата, и имало ефект...
Ето, намерих нещо по темата:
As recommended from another post I cleaned (wiped) the coolant sensor probes in the coolant tank. Adding more coolant didn't work.
оттук:
http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=164849
Ето, намерих нещо по темата:
As recommended from another post I cleaned (wiped) the coolant sensor probes in the coolant tank. Adding more coolant didn't work.
оттук:
http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=164849
Днес долях антифриз и утре се надявам да има ефект.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Пишете на български скъпи сънародници!
ТЕРНОМЕТЪР .
ЦЕФЕРБЛАТ

ТЕРНОМЕТЪР .

ЦЕФЕРБЛАТ

Върни се в “Дизелови агрегати”