Голф 4 не върви, забива преди 3000 об/м

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
disela
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Голф 4 не върви, забива преди 3000 об/м

Мнениеот disela » Нед 25 апр 2010 18:06

Здравейте, колата е голф 4 110 коня, кода на двигателя е Alh, 2000-та година, двигателя се води euro 3. По начало не искаше да върви и на диагностиката даваше грешка дебитомера. Когато взехме нов за смяна, се оказа, че на самата букса която влиза в него е скъсан единя кабел и след като я оправихме колата започна да върви както трябва. След това при едно издуване с 210 km/h, маркуча който влиза от турбото в интеркулера се откачи. След като го върнахме на мястото му, колата взе да не върви, няма ряз, и малко преди 3000 об/м някак забива, все едно да карам бензинова кола на прекъсвач. На диагностиката извади само някаква грешка за горивото, но не разбрах и аз точно каква, момчето каза да сменим горивото, сипахме един резервоар от друго място и пак същата работа. Турбото надува на 2 бара. Дебитомера сменяхме, няма разлика.
Ето една снимка на мотора:

Изображение

Приемам всякакви предложения.

Потребителски аватар
crank666
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 не върви, забива преди 3000 об/м

Мнениеот crank666 » Нед 25 апр 2010 18:14

премахнат ли е катализатора ? ако е задръстен забива точно по този начин.ако питаш мен направо сложи права тръба на негово място.нафтовия филтър сменян ли е скоро? правена ли е профилактика на турбината ? да не би да е зацапана геометрията ? може от много неща да е.при мен го имаше подобен проблем и е напълно възможно да не е само 1 фактора.както си описал за маркуча и за дебитомера

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Нед 25 апр 2010 18:15

С опасност да се изкажа като лайк - тоя мотор май е с променлива геометрия на турбината , да не би да се е запушила със сажди и да не щат да мърдат лопатките ? Въпреки , че щом си я натискал до 200 и няколко -надали е така . Но все пак да го кажа , понякога очевидните проблеми ги игнорираме в усилията си да намерим някакъв по-сложен .Смисъл кофти нафта - запушване на лопаткте (ако може да стане по такъв начин де)

колегата ме изпревари :roll:

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Нед 25 апр 2010 18:23

Колега :) имаш решение - имах твоя проблем колата ми се оправи само че е пасат , ама то все тая ;) моя е 1,9 тди 115 1999г.

виж линка viewtopic.php?f=24&t=182979

или на моите мнения ;)

Успех ти желая от сърце , дано се разминеш по леко от мен.

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Нед 25 апр 2010 18:26

но прочети всичко до края - турбото го пробвайте дали забива , не със компа на място - то така работи нормално. Пробвайте по време на движение със лап-топ в колата ;) тогава показва друго когато се напъне колата, в реално движение - и мойто показваше по същия начин на място ,че е оки .

прочети ми проблема дето ти го посочих в темята до края , за да разбереш висичко както трябва и дано твоето не е толкова сериозно.

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Нед 25 апр 2010 18:40

Ако не ти харчи , масло във фрапиращо големи количества , най -вероятно турбината е добре , което ти го желая от сърце :)

Потребителски аватар
disela
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот disela » Нед 25 апр 2010 18:46

Благодаря ви много за отговорите, забравих да спомена, че масло не харчи, поне нивото на пръчката си е едно и също, сега ще прегледам темите, благодаря ви отново.

Едит: Също исках да ви питам, освен нафтовия филтър който е отпред при двигателя, друг филтър за горивото има ли някъде?

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Нед 25 апр 2010 18:51

сигурно ти пуши главата дето се вика, и аз бях така , ама сега не мисля въртя ключа и само газ :). Е значи, сигурно ти е наред турбината. Виж другите длаверки :) за които съм писал, съжалявам ,че не мога да ти опиша точно за какво служат и , но което знам съм го написал ориентировъчно. И ако ходиш някой да пипа компа на колата иди при някой , който наистина му разбира ;) , а не някой любител . това ми е съвета.Че там е много финна работата ако се пипа ;).

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Нед 25 апр 2010 18:54

чесно казано мисля ,че не доколкото съм запознат. Но аз съм сменял само тоя , който ти споменаваш и колата си върви пак много добре. Да занещ ,според мен не би трябвало да се получава чак такова забиване ,заради един филтър ;) няма логика, и ако е заради него ,да се получава на едни и също обороти.
Но това е мое мнение все пак :)

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Нед 25 апр 2010 18:59

Ако турбината ти няма голям луфт и не ти харчи масло , според мен си е добре ;), само можеш да погледнеш дали самата турбина има смазване - моята се беше прецакала , заради това ;)

Потребителски аватар
disela
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот disela » Нед 25 апр 2010 19:00

Точно и аз това си мисля, но знам ли вече. Откакто изплю маркуча на турбото, взе да прави така, преди това си беше екстра..
Катализатора не е махнат все още. Ще я качвам пак на диагностика, както ми казвате, в движение, да видим какво ще покаже.

Едит: Marto_VN имаш ЛС

Edit: Това лостче което е за промяната на геометрията се движи нормално, не заяжда.

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Нед 25 апр 2010 19:41

имаш един клапан над трубото един кръгъл, май Н75 се казваше от него също може да прави проблеми, той служи точно за това , да контролира кога да ти се включва и изключва турбината. виж и него , закрепен е за самото турбо - метален е. от горната му страна влиза едино въздушно мъркуче - така ще го познаеш кой е
клапана е доста по-големичък от тоя който ти пратих на снимките ;) може би с диаметър около 8 см.

Потребителски аватар
sukito
Автомобил: Golf mk4
Двигател: AHF 2000

Мнениеот sukito » Нед 25 апр 2010 20:03

disela написа:Турбото надува на 2 бара.

На първо време мисля, че това е доста сериозен проблем да надува на 2бара(дори и пик). За мен решението трябва да го търсите в управлението на турбината.
Ето това е клапана N75
Изображение
Изображение

Последна промяна от sukito на Нед 25 апр 2010 20:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ranji
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ranji » Нед 25 апр 2010 20:03

Колега махай катализатора,после погледни клапана Н75 наи-вероятно е от него тои прави такива ядове.Направи едни логове и ще се види.И ако мотора е с код ALH трябва да е 90 коня а не 110.Аз съм с такъв мотор.
Поздрави.

Потребителски аватар
ranji
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ranji » Нед 25 апр 2010 20:05

sukito написа:
disela написа:Турбото надува на 2 бара.

На първо време мисля, че това е доста сериозен проблем да надува на 2бара(дори и пик). За мен решението трябва да го търсите в управлението на турбината

Според мен е точно клапан Н75.Ако имаш някои приятел с работещ клапан го сменете и пробваи,ако спре да пренадува значи това е проблема.

Върни се в “Дизелови агрегати”