Vw Polo 1.4tdi 2001 Проблем със спирачките

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
sensii
Автомобил: Polo
Двигател: 1.4tdi

Vw Polo 1.4tdi 2001 Проблем със спирачките

Мнениеот sensii » Вто 24 дек 2013 15:39

Привет колеги,колата е поло 1.4тди 75коня год.2001.Имам един много странен проблем със спирачките,преди време смених си дисковете със накладките някаква марка metal по спомен(ефтини бяха) след 2-3х.км се изкривиха дисковете.Откарах ги на струг без да сменявам накладките майстора каза че са криви оправи ги,но след няколко х.км отново като натисна спирачките волана ще се да се разпадне и не само цялата предница играеше и стържеха от дясната старана!След това отидох до ауто плус и отново си купих дискове и накладки става дума за предните спирачки!Този път си зех едни от най-скъпите дисковете са PAGET ,a накладките са ATE.Но след малко каране отново почнаха да издават същия звук стърженето отново от дясната старана!И като натисна спирачките имам чуството че спират на тласаци(ако ме разбирате)може и да се заблождавам.Извинете за правописните грешки,ако има текива и весели празници!Благодаря.

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Re: Vw Polo 1.4tdi 2001 Проблем със спирачките

Мнениеот polovera_9n3 » Чет 02 яну 2014 16:37

Здравей колега имах подобен проблем като твоя- карам поло 9н3 1.4 тди 70 коня дискове отпред барабани отзад. като го купих спираше си като порше без проблеми обаче един път ми изскочи едно теле до едно село, аз се изправих на спирачките абс-а полудя колата закова от около 90км/ч на 2 метра от телето :Mr Green Fun и след това започна да се чува слабо стържене от лявото колело- оказа се тая металната тенекия отзад на диска дето го пази от боклуци. какъв зор е видяла как се изкривила незнам :screwy ама опираше леко в диска и с една отверка я накривих наобратно и вече нямам този проблем. за спирането на тласъци и при мене почна ама като си купих нови гуми и се оправи явно гумите се деформират и с напредналия стадии на износване борда им се скапва- на баланс показват 0 ама като натиснеш спирачката натиска върху гумата става голям и тя се гъне- поне така каза гумаджията- ама все пак пустото поло тежи 1100 кг като няма никой вътре :a045

sensii
Автомобил: Polo
Двигател: 1.4tdi

Мнениеот sensii » Нед 12 яну 2014 15:59

Ми колега вече и новите дискове се изкриваха.Като натисна спирачка и колата пак тресе вече незнам какво да права,2 чифта дискове смених...

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пон 13 яну 2014 10:49

Само от едната страна ли ти се кривят дисковете, дали не садържа самото буталце/а?

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Пон 13 яну 2014 11:47

И на мен ми се струва, че проблема идва от спирачен/и апарат/и.
Миналата година сменях накладки на 4-те колела, при смяната установихме неправилно/неравномерно износване на заден десен диск, именно в следствие частичен блокаж на апарата. Реновирахме апарата, сменихме задните дискове и сега е ок. Тъй като при мен беше от зад, а и неравномерното износване се изразяваше в по-износена външна част на диска в сравнение с вътрешната (а не кривини, бабуни или др.) не се усещаше, но ако беше от пред вероятно щеше да е осезаемо при спиране.

Върни се в “Дизелови агрегати”