Здравейте, обръщам се към Вас относно проблем, който открих.
Наскоро си закупих този модел кола. При огледа всичко беше ОК. При превозването й на ход от СОфия до Пловдив нямаше никакви забележки. На тръгването ми от Пловдив към Варна лампата за антифриза светна. Когато тръгнах да наливам антифриз първото нещо , което ми направи впечатление беше, че при развиване на капачката на казанчето на антифриза имаше налягане. Вече при отвиването от казанчето излизаше пара и целия цвят на антифриза беше кафяв като кал. Долях антифриз и тръгнах веднага за Варна. По магистралата усетих на моменти, че както духа топло в дадени моменти почваше да духа студено. В момента съм долял антифриз, който продължава да е със същия цвят и проблема с затоплянето на купето е същия. Моля, за съдействие и намиране на решение за този проблем.
Благодаря предварително!

Голф 4 1,9 ТДИ 110 к.с. 2001г. 5 скорости губи антифриз
- neoncho
- Автомобил: Golf MK3
- Двигател: 1.9TDI AFN 1996
Re: Голф 4 1,9 ТДИ 110 к.с. 2001г. 5 скорости губи антифриз
Проблем с гарнитурата на главата, а може и по лошо пукната или крива глава.Във форума трябва да има тема за това, потърси с търсачката.
Ок мерси!!!Ако беше пукната глава...би трябвало да вдига градуси..а при мен е точно обратното ..даже трудно вдига градуси...купето не го затопля..почва топло..после..студено ..
- pixell351
- Автомобил: Passat B5 - 1997
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Ти пък кво го направи човека... чак пък спукана глава. За цвета - гарнитурата може да позаминава. За топлото - щом почва топло и обръща на студено, радиаторче на парното според мен.
Колега гарнитура е ! Аз карам октавия 1.9 ТДИ и аз го имах същия проблем . Предната седмица я отворих и се убедих сам . От месец насам така губеше парното над 3000 об. и ходих да и направя блок-тестер и нищо не показа . Прерових всичко друго и накрая я отворих .Прав излязох , нотоя блок-тестер ме заблуди в парвия момент . Отваряй смело там е проблема ,но шлайфайте добре главата , дане стане пак така като я затворите .
Колеги благодаря..наистина се оказа гарнитура...и глава..по принцип вече мина ремонта горе долу ...мога да кажа че за добри пари ми я оправиха..обаче проблема сега е че ми казаха че датчика за температурата не ми отчита правилно...смених го ..всичко проработи ..стрелката заби на 90 градуса..направо цепи...на другия ден тръгнах на път...и не ще и не ще да вдигне градуси...казаха ми да сменя термостата!Вие как мислите?
- pixell351
- Автомобил: Passat B5 - 1997
- Двигател: 1.9 TDI AFN
До колко ги вдигна ? Моя зимата до 90 не стига. Термостата сменен с афтърмаркет - същата работа, и си върнах другия.
Трябва да карам доста време из града,че да ги вдигна на около 30 градуса ...стъпя ли на магистралата отново падат градусите!!!
- dispatch
- Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
- Двигател: CBBB DSG6 02Е
Диагнозата е Термостат.
Така...момчета да ви питам и друго....хвръкна ми пластмасата на лявото огледало ..някой може ли да ми каже къде със сигурност мога да си намеря..защото обикалях морги ала бала и не мога да си намеря!
- blagi1972
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател: ALH
VW_turbo написа:Така...момчета да ви питам и друго....хвръкна ми пластмасата на лявото огледало ..някой може ли да ми каже къде със сигурност мога да си намеря..защото обикалях морги ала бала и не мога да си намеря!
Потърси ilkomotor там има каквото ти трябва.

Мерси за сайта..ще се възползвам,че вече доста време карам със счупено огледало :)
Върни се в “Дизелови агрегати”