Голям проблем голф 4 тди АЛХ

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
stelko_
Автомобил:
Двигател:

Голям проблем голф 4 тди АЛХ

Мнениеот stelko_ » Чет 25 окт 2007 7:42

Здравейте колеги. Моя голф загуби центровка и изтрака нещо вътре двигателя. Интересува ме дали удря клапани, когато превърти ремъка. Сега не пали и се чудя какво да правя.

Потребителски аватар
h0nda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот h0nda » Чет 25 окт 2007 7:59

ми щом е превъртял очаквай като го отвориш начупени клапани и пукнати бутала
Мн сори за голфа ти, затова съветвам всички който си копуват коли даже и собственика да каже че е сменял ремъка скоро да отворите кутията и да видите положението му

Потребителски аватар
n3bu1a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот n3bu1a » Пон 29 окт 2007 15:30

Колега,

не бързай да се отчайваш - при мене се случи същото и единственото, което беше счупено бяха повдигачите. Закарай я в някой сервиз да я отворят и да погледнат - не се опитвай да я палиш на ход.
Още нещо - разбра ли каква е причината за превъртелия ремък? Ако не си, внимавай - при мене превъртя, защото се счупи зъбчатката на коляновия вал, но майсторите дето я лекуваха не разбраха от първия път - смениха повдигачите запалиха и този път, като превъртя ремъка освен повдигачите изпочупи и изпускателните клапани, та така...

Дано и при тебе е малкия дявол.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 29 окт 2007 16:37

Докато не отвориш няма как да разбереш.Виждал съм с превъртял ремък с 1 зъб дето нищо им няма.На мене ми прескочи на 2 ката и смених 1 легло на клапан ,ама съм виждали исички клапани на салата ,а съм чувал и за спукани бутала.Ако не си я палил след като изтрака вероятно ще се отървеш с лек ремонт.

Върни се в “Дизелови агрегати”