Голф 3 1.9 ТД - от свещите хвърля масло

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
vwgolf1.9td
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 1.9 ТД - от свещите хвърля масло

Мнениеот vwgolf1.9td » Съб 08 фев 2014 11:17

Колеги ,карам Фолксваген Голф 3 1.9 ТД със свещи на 2-3 месеца. Вчера след няколко опита да запаля голфа без много наличен ток в акумулатора :banghead , явно главната свещ се е предала и сега от нея хвърля масло всеки път когато форсирам или дам гас на колата.Моля кажете какъв е проблема, и колко ще ми струва това??? :scare3 :scare3 :scare3

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Голф 3 1.9 ТД - от свещите хвърля масло

Мнениеот samo_pechka » Съб 08 фев 2014 11:32

То там масло ?! И няма главна и второстепенна свещ :wink
vwgolf1.9td написа:Колеги ,карам Фолксваген Голф 3 1.9 ТД ... явно главната свещ се е предала и сега от нея хвърля масло всеки път когато форсирам или дам гас на колата..

ivansa78
Автомобил: vw golf3 GTI
Двигател: ADY 1995

Мнениеот ivansa78 » Съб 08 фев 2014 12:05

снимай като не можеш да обясниш :th_up

vwgolf1.9td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwgolf1.9td » Съб 08 фев 2014 15:12

Двигател 1.9 ТД 75к. чакам снимката ,те са четири свещи ,първата от ляво надясно има нещо като черен тампон ,т като подам гас на колата от черния тампон излиза нещо като масло или нафта не съм сигурен ,защото маслото е 15в40 и излежда по гъсто ,но е и нафта ,защото тя мирише доста силно.
Прикачени файлове
vw 1.9.JPG

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Съб 08 фев 2014 19:13

По-вероятно да ти изпуска нафта от маркучето за излишното гориво, ама пък да го объркаш със масло :question :rolleyes

Последна промяна от Golf_Diesel_ на Съб 08 фев 2014 19:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
cloud
Автомобил: Vento
Двигател: 1Y

Мнениеот cloud » Съб 08 фев 2014 19:28

Колега, това е дюза не е свещ. Тези шлаухки са за излишната нафта. Затапи маркучето добре и няма да хвърля.

Потребителски аватар
georgebonev
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Контакти:

Мнениеот georgebonev » Съб 08 фев 2014 20:20

Колегата преди мен каза - това са дюзите, които имат метална тръбичка за подаване на горивото от помпата и гумени тръбички за обратна нафта - събира се в помпата и обратно в резервоара.
Ако е от гумените маркучета - сменят се с нови. Както си отбелязал със стрелка - това е тапата на отвора за обратна нафта от дюзата. Моите са 3.2 мм Гейтс, наскоро сменях, 5.50 лв. за метър. Възможно е при смяната на свещите (подгряващите свещи - под дюзите са и са свързани една с друга с метална пластина за +12V) да са закачени с гаечния ключ и да са се пробили.
(Само че, старите ми гумени маркучета, също бяха 3.2 мм Гейтс, но като ги сменях, видях, че са с по-голям вътрешен размер, а новите маркучета с малко по-малък и трудно влизаха. Не знам, дали е от това, че новите са с по-малък дебит, но при мен започна да се появява черно петно под ауспуха от изгорелите/неизгорелите газове. Преди смяната го нямаше).

Ако ти изпуска от металните тръбички - отвива се гайката, намества се металната тръбичка и се завиват наново гайките. Проверяваш дали изпуска първо на празен ход, после като натовариш двигателя на някой баир например. На място и да даваш газ, може да не изпуска.
При мен все още изпуска едната метална тръбичка, но изпуска само когато натоваря по-сериозно дригателя. Когато карам градско, бавно, без натоварване на двигателя - не изпуска. Доколкото разбрах - отвиват се гайките, намества се тръбичката и пак се завива гайката, докато се уцели и спре изпускането.
:th_up

Като гледам двигателя, обаче, моя е малко по-различен - капака на главата при мен е с три болта за закрепване, металните тръби към дюзите при мен са по-различни, подгряващите свещи и те по-различно седят... Интересното е, че при мен няма тапа на първа дюза за обр.нафта, а вместо тапа - маркучето влиза в помпата, а трета и четвърта дюза са свързани с тройниче и така всичката обратна нафта се събира в първи цилиндър и от там в помпата?
(без капак на главата, снимката е правена, когато сменях гарнитурата)
Изображение

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 08 фев 2014 21:50

georgebonev написа:...
Като гледам двигателя, обаче, моя е малко по-различен - капака на главата при мен е с три болта за закрепване, металните тръби към дюзите при мен са по-различни, подгряващите свещи и те по-различно седят... Интересното е, че при мен няма тапа на първа дюза за обр.нафта, а вместо тапа - маркучето влиза в помпата, а трета и четвърта дюза са свързани с тройниче и така всичката обратна нафта се събира в първи цилиндър и от там в помпата? ...

Щот' е от ТДИ- Голф 4 и сие :wink с мех.ГНП т.е. мТДИ и не се предлага оригинално това решение.
А за тройничето - да , често е даже по-добро решение, само дето се свързват първа и четвърта в случая :th_up

vwgolf1.9td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwgolf1.9td » Съб 08 фев 2014 23:47

Мерси колеги днес наместих пластмасовата тръбичка ,на ръка и няма изпускане, може при по голямо натоварване да има ,ако това се случи ,ще се обърна към съвета на колегата георгибонев благодаря ! :mhihi

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Нед 09 фев 2014 0:58

Абе колеги това ААZ с глава от 1Z ли е или е 1Z с механична помпа?Не мога да се ориентирам какъв мотор е и какъв тунинг има по него

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Нед 09 фев 2014 8:49

samo_pechka е писал какъв е двигатела

Върни се в “Дизелови агрегати”