Golf 4 1.9 tdi 90 к.с. модел на двигателя
Golf 4 1.9 tdi 90 к.с. модел на двигателя
Здравейте колеги понеже като бивш опелджия и вече настоящ собственик на голф 4 1.9 тди 90 искам и аз да попитам един често дискутиран въпрос.Понеже се изкиорих да гледам тия теми за двата двигателя,къде мога да видя кода на двигателя ми и дали е с променлива геометрия на турбото.Използвах търсачката,но в нея единствено се говори за двата двигаталя и как единия е с променлива геометрия на турбото,но никъде не можах да открия как може да се разбере?Моля да бъда извинен ако някъде има подобна тема,все пак ми е 1во мнение и първи фолксваген.Ако има значение голфа е 1.9 тди 90 коня 2000 година. 

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Re: Golf 4 1.9 tdi 90 к.с. модел на двигателя
Търсиш кода на двигателя (AGR или ALH) - това в големия талон, или ако е оцеляла лепенката до резервното колело, или евентуално някъде по/около двигателя (малко вероятно е последното). От там - ако е AGR - няма променлива геометрия; ако е ALH - има. Другият вариант е да гледаш по турбината, но ако не си гледал поне няколко от единия и другия вид, едва ли ще се справиш - още повече, че в масовия случай (снимки, възможности за поглед) има капак над двигателя, който ограничава обзорността. Тубрината с променлива геометрия има маркуч за вакуум, лостова система.
За другите неща вече е писано по темите.
За другите неща вече е писано по темите.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Погледни номер 5. Пластмасовият клапан с бяла "глава". Ако имаш твоят такъв то ще е ALH,а ако е правоъгълен метален - AGR. Също така АGR е евро 2,а ALH - eвро 3
Много благодаря за бързите отговори след малко слизам до гаража да видя спокойна вечер желая 

Върни се в “Дизелови агрегати”