TDI p.d.116 проблем с паленето

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
marinov vw
Автомобил:
Двигател:

TDI p.d.116 проблем с паленето

Мнениеот marinov vw » Сря 13 фев 2013 22:43

здравейте колеги,реших да ви споделя моя малак проблем с сутрешното ми палене тоест на студено и като загрее някой не ще да запали друг път пък пали,направо не знам какво му става,направо ме побърква от нерви,става дума за TDI p.d.116,след като имам този проблем реших да се по-разбъркам насам натам и научих много неща които ми бяха от полза,например да проверя подгряващите свещи,тандем помпа,дюзите,в началото си мислех че няма достатъчно нафта до помпата и реших да сложа прозрачен маркуч за да видя дали не се връща нафтата обратно в резервоара но всичко си е както трябва,не е там проблема след това продължавам напред за другите възможни причини за паленето,захванах се с свещите да видя дали работят но си работят най-таман,след това тандем помпата да видя дали има налягане,толкова налягане имаше че окъпах челия DOLF с нафта едвам го измих,след това се обърнах към дюзите да ги регулирам на 180 градуса,след като ги регулирах и реших да го запаля,запалих го аз и се вслушах в работата на мотора направо заработи перфектно усмихнах се до уши :smile ,но нямаше и една минута и пак си заработи по старо му,цепеше мотора тоест получаваше се едно тупане,забравих да ви спомена че от самото начало си имаше това тупане на мотора от както го имам близо една година,и направих всичките тези неща които си мислех че може да са причината, но накрая нищо разочаровах се :cry ,след ден два реших да ида на диагностика, всичко си беше таман изключение на първа дюза не беше никак таман показваше -0,5,а другите си бяха таман +0,2,+0,3,+0,4 което било добре ми казаха,но първата дюза не знам какво да я правя, дали да я сменя, или да я регулирам с компютър а може би е издала багажа,колеги според вас какво трябва да направя,ще ви бъда много благодарен ако ми помогнете с този проблем. :bowdown

Потребителски аватар
okti_1
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с паленето

Мнениеот okti_1 » Сря 13 фев 2013 22:51

За помпата която е в резервоара не споменаваш нищо.
Погледна ли я ???

marinov vw
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с паленето

Мнениеот marinov vw » Сря 13 фев 2013 23:24

погледнах я колега,не бръмчи и не излиза нафта направо сякаш я няма, но не сам сигурен дали трябва да има, не знам според теб ?

steff55
Автомобил:
Двигател:

Re: TDI p.d.116 проблем с паленето

Мнениеот steff55 » Чет 14 фев 2013 9:35

Не всички имат помпа в резервоара.Аз карам а4 с ajm и помпа в резервоара нямам. А на тези които имат,ако резервоара ти е пълен над половината няма да я чуеш.Не мисля,че проблема е от нея (ако я има).Виж си порцията гориво и синхронизацията на валовете.
Успех!

steff55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steff55 » Чет 14 фев 2013 9:38

А,показанията на дюзите са ти перфектни :th_up

marinov vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marinov vw » Чет 14 фев 2013 10:20

когато проверих помпата в резервоара нямаше толкова много нафта,но и аз си мисля че нямам помпа там,щом показанията на дюзите са таман каде трябва да търся причината тогава,оказва се че всичко е таман ама не ще да пали сутрин на студено някои път и на горещ двигател,направо ме зарадва като ми каза че дюзите са таман благодаря ти колега :smile

steff55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steff55 » Чет 14 фев 2013 12:32

Колега,за Непалене:
1.Синхронизация
2.Тандем помпа
3.Клапан за обратна нафта на филтъра
4.проблем с топлия старт (разисквано е хиляди пъти)
5.Акумулатор (обърни сециално внимание)
6.Свещи (подгревни)
7.стартер (свързано е стоплия старт)
8.Компресия (тука е най-болезненото)
Има и още със сигурност,някой колега може да ме допълни,но общо бзето това е важното.
А колкото до дюзите , колкото по-близки са стойностите до нула - толкова по-добре.
:rolleyes
Успех.

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Съб 16 фев 2013 7:59

Говориш за някакво тупане при работата на мотора. Когато отвори да регулираш дюзи, огледа ли внимателно пуловете на всички повдигачи ? (обикновено се чупят) . Гърбиците на разпределителният вал как са ?
А що се отнася до паленето, освен изброените неща, които си проверил, ти остава като проблем : О-пръстени на дюзите и евентуално вкопани легла в главата. Потърси във форума, има доста изписано по въпроса. Успех .

marinov vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marinov vw » Съб 16 фев 2013 11:57

Dobromirski написа:Говориш за някакво тупане при работата на мотора. Когато отвори да регулираш дюзи, огледа ли внимателно пуловете на всички повдигачи ? (обикновено се чупят) . Гърбиците на разпределителният вал как са ?
А що се отнася до паленето, освен изброените неща, които си проверил, ти остава като проблем : О-пръстени на дюзите и евентуално вкопани легла в главата. Потърси във форума, има доста изписано по въпроса. Успех .

колега благодаря ти за информацията,по принцип ако повдигача е заминал няма ли да чука или греша ? а и що се отнася до разпределителният вал на втори и четвърти цилиндър са леко тръгнали,дали е сериозен проблем ?

hq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hq » Вто 19 фев 2013 22:14

Май доста хора собственици на този тип двигател го имаме този проблем. Аз също съм един от тези нещастни хорица, лошото е че май няма достатъчно кадърни автомобилни майстори за да го разрешат. Друдото по-лошо е че като отидеш в сервиз се почва едно гадаене, врачуване и всичкото това нещо за сметка на клиент, независимо дали проблема ти е решен или не. Почва се безпричинна смяна на здрави части и за всичко това си плащаш и според мен никой няма представа за какво става на въпрос. Аз съм IT специалист, но заради такива "специалисти" се принудих сам да си отстранявам проблемите на колата, така че ще се радвам ако дадете някакво рещение на този проблем. Аз в събота ще сменям накакви уплътнения на дюзите и някакви ботлове пак там и ще пиша какъв е резултата.

marinov vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marinov vw » Вто 19 фев 2013 23:47

hq написа:Май доста хора собственици на този тип двигател го имаме този проблем. Аз също съм един от тези нещастни хорица, лошото е че май няма достатъчно кадърни автомобилни майстори за да го разрешат. Друдото по-лошо е че като отидеш в сервиз се почва едно гадаене, врачуване и всичкото това нещо за сметка на клиент, независимо дали проблема ти е решен или не. Почва се безпричинна смяна на здрави части и за всичко това си плащаш и според мен никой няма представа за какво става на въпрос. Аз съм IT специалист, но заради такива "специалисти" се принудих сам да си отстранявам проблемите на колата, така че ще се радвам ако дадете някакво рещение на този проблем. Аз в събота ще сменям накакви уплътнения на дюзите и някакви ботлове пак там и ще пиша какъв е резултата.

колега прав си има нещо такова,но понякога нащи проблеми със такъв тип длигатели,понякога може да се окажи нещо дребно за което дори и маистор не може да се сети,след дълго четене из форума отриш че подобен проблем като моя можело да етемперетурния дачик,за това че пробвам да видя дали ще имарезултат,колега успех с ремонта ако имарезилтат пиши. :th_up

hq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hq » Сря 20 фев 2013 11:07

Порових из форумите и прочетох че един патиланец като нас си е почистил кошничката в резервоара дето задържа горивото и си е оправил проблема, май щепочна от нея преди да се филмирам с дюзите. Аз преди опитвах да извадя сондата ама ударих на камък с тръбите дето влизат в резервоара, не можах да ги сваля, сага ще се пробвам отново и ще пиша какво е станало.
А по въпроса за майсторите, не знам защо ти взимат парите, когато не са ти свършили работа. В наща фирма когато не свършиш работа на човека не му взимаш пари даже ако техника е допуснал грешка си заплаща частите от собствения джоб, а такъв "майстор" на коли не познавам те винаги ти прибират паричките и вдигат безпомощно рамене.

Потребителски аватар
malkia_s
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malkia_s » Сря 20 фев 2013 19:14

Колега с пробна лампа пробвахте ли дали достига ток до свещите?
Аз преди години имах подобен проблем и се оказа прекъснат кабел от компа до релето за подгряване.

marinov vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marinov vw » Сря 20 фев 2013 19:33

hq написа:Порових из форумите и прочетох че един патиланец като нас си е почистил кошничката в резервоара дето задържа горивото и си е оправил проблема, май щепочна от нея преди да се филмирам с дюзите. Аз преди опитвах да извадя сондата ама ударих на камък с тръбите дето влизат в резервоара, не можах да ги сваля, сага ще се пробвам отново и ще пиша какво е станало.
А по въпроса за майсторите, не знам защо ти взимат парите, когато не са ти свършили работа. В наща фирма когато не свършиш работа на човека не му взимаш пари даже ако техника е допуснал грешка си заплаща частите от собствения джоб, а такъв "майстор" на коли не познавам те винаги ти прибират паричките и вдигат безпомощно рамене.

колега ако имаш резултат пиши,а що се отнася до маусторите такова са големите майстори, и после как му викат(майсторе майсторе)на наша сметка за да не изгорят те.

marinov vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marinov vw » Сря 20 фев 2013 19:39

malkia_s написа:Колега с пробна лампа пробвахте ли дали достига ток до свещите?
Аз преди години имах подобен проблем и се оказа прекъснат кабел от компа до релето за подгряване.

колега пробвах и този вариант и лампичката светеше,но от компа до релето не сам се сетил да гледам,но ще погледна за всеки случай,благодаря ти за инфото :th_up

Върни се в “Дизелови агрегати”