Dobromirski написа:Говориш за някакво тупане при работата на мотора. Когато отвори да регулираш дюзи, огледа ли внимателно пуловете на всички повдигачи ? (обикновено се чупят) . Гърбиците на разпределителният вал как са ?
А що се отнася до паленето, освен изброените неща, които си проверил, ти остава като проблем : О-пръстени на дюзите и евентуално вкопани легла в главата. Потърси във форума, има доста изписано по въпроса. Успех .
hq написа:Май доста хора собственици на този тип двигател го имаме този проблем. Аз също съм един от тези нещастни хорица, лошото е че май няма достатъчно кадърни автомобилни майстори за да го разрешат. Друдото по-лошо е че като отидеш в сервиз се почва едно гадаене, врачуване и всичкото това нещо за сметка на клиент, независимо дали проблема ти е решен или не. Почва се безпричинна смяна на здрави части и за всичко това си плащаш и според мен никой няма представа за какво става на въпрос. Аз съм IT специалист, но заради такива "специалисти" се принудих сам да си отстранявам проблемите на колата, така че ще се радвам ако дадете някакво рещение на този проблем. Аз в събота ще сменям накакви уплътнения на дюзите и някакви ботлове пак там и ще пиша какъв е резултата.
hq написа:Порових из форумите и прочетох че един патиланец като нас си е почистил кошничката в резервоара дето задържа горивото и си е оправил проблема, май щепочна от нея преди да се филмирам с дюзите. Аз преди опитвах да извадя сондата ама ударих на камък с тръбите дето влизат в резервоара, не можах да ги сваля, сага ще се пробвам отново и ще пиша какво е станало.
А по въпроса за майсторите, не знам защо ти взимат парите, когато не са ти свършили работа. В наща фирма когато не свършиш работа на човека не му взимаш пари даже ако техника е допуснал грешка си заплаща частите от собствения джоб, а такъв "майстор" на коли не познавам те винаги ти прибират паричките и вдигат безпомощно рамене.
malkia_s написа:Колега с пробна лампа пробвахте ли дали достига ток до свещите?
Аз преди години имах подобен проблем и се оказа прекъснат кабел от компа до релето за подгряване.
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 25 госта