Golf 3 1.9 AHU - вибрира и шуми

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
tremendous
Автомобил: Passat
Двигател: AAZ

Golf 3 1.9 AHU - вибрира и шуми

Мнениеот tremendous » Чет 27 фев 2014 11:19

Здравейте колеги! За пръв път карам голф 3 дизел и имам няколко питания.
- Нормално ли е шумоизолацията да е доста зле в сравнение с по-новите и по-старите модели - имам чувството ,че двигателят е при мен а интеркулера в краката :gruebel
- Забелязах ,че като хвана скоростния лост и минавам през различни неравности , се мести напред назад/ тампоните на двигателя били ок / , отделно ,че като работи на място леко потрепва в неравномерни тактове- което знам какво означава
- Чува се доста ясно как надува турбината в купето което е доста дразнещо по магистрала - постоянно сссс / не пуши черно , не влиза в авариен режим , има добра тяга в ниските .
Дали аз нещо съм се разглезил от френските автомобили или този нещо не е наред. Как мислите ? :question

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Re: Golf 3 1.9 AHU - вибрира и шуми

Мнениеот bobitur » Пет 28 фев 2014 8:40

Не знам какво очакваш от нисък клас автомобил, купето на пасат 1з същата година е по обешумено. Хубаво, е че чуваш турбината, но както обесняваш за сссс, не е добре трябва да е фииииуууу. Съскането е като спукан интеркулер или маркуч по турбо пътищата, може и мека връзка на ауспуха(провери на канал откъде съска при подаване на газ).

Върни се в “Дизелови агрегати”