Б5.5 AVF нужна ли е настройка/донастройка на нова турбина ?
-
mimotosi
- Автомобил:
- Двигател:
Б5.5 AVF нужна ли е настройка/донастройка на нова турбина ?
здравейте колеги,става дума за турбо на PASSAT 131hp 2002г.код на мотора AVF-историята е следната-без да влизам в излишни подробности-наложи се да рециклирам турбото и от моето турбо остана само студения охлюв и самата геометрия всичко друго е ново.та питането ми е необходимо ли е да се настройва или донастройва турбината или не.там където я правиха-при официалния представител на GARRETT-ми казаха,че турбината е настроена съгласно параметрите за конкретния модел турбина GARRETT-GT 1749 VA които производителя дава.питам защото до 1600-1700 оборота си е като чист дизел,след това започва да ускорява и продулжава да набира и след 3500 об. ,много рядко нещо се отпушва и си реагира и в ниските обороти перфектно чак ти е кеф да я ръчкаш.само да добавя,че дебитомер,актоатор и Н75 са нови ЕГР затваря както трябва,но съм му затапил вакума докато му сменя клапана който го управлява щото май неработи.турбопътища са перфектно почистени и сухи колекторите са идеално чисти те и преди си бяха така.знам,че една добра диагностика ще й дойде добре,но до тогава ми се ще да съм наясно необходимо ли е да се настройва или донастройва нова турбина или не-помагайте....
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
Re: нужна ли е настройка или донастройка на нова турбина
бъди спокоен,копютъра на кола се грижи за всичко. 
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Б5.5 AVF нужна ли е настройка/донастройка на нова турбин
По принцип колега след като се отвари турбина за почистване или нещо друго по нея се центрова.Центрова се баланса и актуатора който движи лопатките.
В твоя случай кота този ремонт на твоята турбина е извършен в уторизиран сервиз предполагам че турбината ки е направена както трябва да бъде.Но ако имаш някакви съмнения направи си диагностика на колата в движение и ще и проличи веднага как са я настроили турбината и ако е нужно ще се още донастрой малко.
В твоя случай кота този ремонт на твоята турбина е извършен в уторизиран сервиз предполагам че турбината ки е направена както трябва да бъде.Но ако имаш някакви съмнения направи си диагностика на колата в движение и ще и проличи веднага как са я настроили турбината и ако е нужно ще се още донастрой малко.
Върни се в “Дизелови агрегати”