Здравейте колеги :) проблема ( ако може да се нарече така ) е че наскоро на мой приятел колата ( Голф 4 131hp PD ) започна да издава кихащ звук от турбото като този :
Наистина звука е приятен но ми е интересно от къде се получава.... Каква може да бъде причината за това? Колата е напълно сток.
Въй въй въй... Абе в тоя форум май турбините почнаха да се сменят по - често и от ароматизаторите...
Всяко тди пд с махнат катализатор заменен с права тръба започва да фиука а по - силното фиукане идва от по - голяма генерация или отстранено крайно гърне.
Преди 1 седмица сменихме имахме същата ситуация. Само че не беше на ПД Турбината имаше голям луфт + права тръба, След смяната на турбото всичко се оправи
Не искам да навлизам в спор с никого! Не съм някакъв разбирач... просто моята турбина се чуваше леко... като свирукане. Нямам катализатор, с права тръба съм на неговото място. В събота ми се събори турбината. Бях планирал за днес да я свалям за чистене и настройка, но не успя да доживее. Та след като се събори звука много наподобяваше този на първия клип в темата... за това се и изказах по този начин в началото. Дано е нормален този звук и колегата да няма проблем с турбото, щото "филма" става доста голям. Днес като я свалихме се оказа, че оста е здрава, но има счупен лагер (най-вероятно)... и маслото влиза в топлата част. Пратихме я за рециклиране... да видим какво ще излезе...