Г4 1.9 тди омаслен ЕГР
- van4o_1.9TDI
- Автомобил:
- Двигател:
Г4 1.9 тди омаслен ЕГР
Днес забелязах като си проверявах маслото че ЕГР-а ми е омаслен, а и ми се стори че маслото доста ми е паднало, под средата на щеката, вярно е че съм и на 9000км преди смяна ама преди не ми е падало толкова. Та си мисля да не би нещо да се явява проблем от турбото? Или да го търся другаде? Колата си върви, не съм забелязал да има някви симптоми, незабива 

Re: Омаслен ЕГР Г4 1.9тди
И аз имах същият проблем,но след като свалих егр-а,и го почистих се оправи.Също така смени и гумичката на самият егр. 

Най добре си го затапи при моята беше така и след почистване на турбинката задължително го затапихме и няма цапане

- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
korkito написа:Най добре си го затапи при моята беше така и след почистване на турбинката задължително го затапихме и няма цапане![]()
![]()
Затапвай го механично и няма да имаш проблеми вече. Ако искаш преди затапване само го свали и почисти.
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
На моя, който е изолиран така, че чак му я няма тръбата към изпускателя и е изключен всякак както може да се сетиш, има лек филм масло по него ..чудех се защо го прави и накрая разбрах - от 2 та отвора пуска по малко, явно минава по оста му като надуе..ама това е нищо... ако не е от О пръстена и не олива си свиркай... едва ли ти губи маслото точно от там ... 

- van4o_1.9TDI
- Автомобил:
- Двигател:
Май няма притеснение да е от турбото тогава, тия дни ще го сваля да му сложа една пластина, иначе съм му сложил една съчма, ама ще го затапя нацяло. Пък може да сваля и турбото да го погледна в кво състояние е.
- ka4o_pi4a
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ASV 2002
Добре, ако се затапи само вакума към ЕГР-а набива ли се грешка ? Също така, ако като се изключи вакума на ЕГР-а то той не работи, но дали стой винаги затворен в целия диапазон от обороти ?
- juve
ka4o_pi4a написа:Добре, ако се затапи само вакума към ЕГР-а набива ли се грешка ? Също така, ако като се изключи вакума на ЕГР-а то той не работи, но дали стой винаги затворен в целия диапазон от обороти ?
зависи от годината мисля, ама на Г4 до около 2002 година мисля че набива само ако претрепеш електрически клапана на ЕГР-а

- van4o_1.9TDI
- Автомобил:
- Двигател:
juve написа:ka4o_pi4a написа:Добре, ако се затапи само вакума към ЕГР-а набива ли се грешка ? Също така, ако като се изключи вакума на ЕГР-а то той не работи, но дали стой винаги затворен в целия диапазон от обороти ?
зависи от годината мисля, ама на Г4 до около 2002 година мисля че набива само ако претрепеш електрически клапана на ЕГР-а
Да ти кажа моя е доста омаслен, че чак надоло по двигателя и тръбите под него са омаслени, затова ме притеснява

- juve
Виж си гарнитурите - на тръбата "надолу" и пръстена към колектора - когато го гледаш, не се вижда кое "духа" защото тогава си дигнал капака и турбината не ще да "дудука" 

- sim_ex
- Автомобил: Passat b5.5 1.9 TDI PD
- Двигател: AVF
А вместо да се затапва ЕГР , не може ли да се изкара само буталцето което го придърпва, така хем грешка няма да има, а и не трябва да се занимаваме да правим тапа?
Върни се в “Дизелови агрегати”