Здравейте колеги!
Знам,че темата за маслата е банална, но искам да ви попитам - колебая се между тези две марки.
Става въпрос за YACCO VX 600, VX 1703 и MOTUL Specific 5W40,пред голяма дилема съм.От тук, от там четох, че YACCO- то доста го хвалят, но от друга страна MOTUL-а си е изпитана марка.Споделете кой е по-добрия вариант,и двете отговарят на 505.00 някой ако е пробвал и двете масла, нека каже.Колата е Голф 4 1,9 TDI,AHF.Може и колеги които са с точно този мотор,да пишат с какво масло карат и от кое масло са най-доволни.
AHF масло YACCO или MOTUL
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Re: YACCO или MOTUL ( AHF )
Yacco.
Тоя мотул не е 100% синтетика,за какъвто го продават,а е синтетика чрез хидрокрег и разни такива истории.
Не съм карал с Yacco,но това е следващия ми избор.
Официалния вносител е тук в Пловдив,вземи от там,за да има все пак някаква достоверност в стоката,що се отнася до Бг...
http://yacco-bulgaria.com/ Виждам,че имат представители и в други градове.
Тоя мотул не е 100% синтетика,за какъвто го продават,а е синтетика чрез хидрокрег и разни такива истории.
Не съм карал с Yacco,но това е следващия ми избор.

Официалния вносител е тук в Пловдив,вземи от там,за да има все пак някаква достоверност в стоката,що се отнася до Бг...
http://yacco-bulgaria.com/ Виждам,че имат представители и в други градове.
Последна промяна от Благовест на Чет 09 фев 2012 21:38, променено общо 1 път.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Yacco
има доста писано за марката в

Благовест написа:Yacco.
Как го установяваш това? Дай да прочетем къде е доказано, че не е пълна синтетика и то Specific-a.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
K написа:Благовест написа:Yacco.
Как го установяваш това? Дай да прочетем къде е доказано, че не е пълна синтетика и то Specific-a.
Абе някъде го бяха изнамерили това, май наистина ще се окаже хидрокрак. Не че това е лошо де.
Аз от 5г си карам с Мотул 6100 10/40, от 3 години AHF-a. Доволен съм, но мисля че има на къде. Следващото масло определено няма да е от тея френски бози. Все повече се убеждавам че цялото френско производство е посредствено. Ще потърся нещо немско - Лики моли можеби. Сещам се и за едни младежи с един Фуш на варели, също е немско масло.
Успех с избора и знай - стига да е поне 10/40 и да отговаря на 505.00 - няма голямо значение

Последна промяна от hooligan_sk на Пет 10 фев 2012 11:03, променено общо 1 път.
- bakalovag
- Автомобил: Skoda Oktavia
- Двигател: 1.9 TDI AHL
YACCO 100%
- GOLFRevolution
- Автомобил:
- Двигател:
hooligan_sk написа:K написа:Благовест написа:Yacco.
Абе някъде го бяха изнамерили това, май наистина ще се окаже хидрокрак. Не че това е лошо де.
Аз от 5г си карам с Мотул 6100 10/40, от 3 години AHF-a. Доволен съм, но мисля че има на къде. Следващото масло определено няма да е от тея френски бози. Все повече се убеждавам че цялото френско производство е посредствено. Ще потърся нещо немско - Лики моли можеби. Сещам се и за едни младежи с един Фуш на варели, също е немско масло.
Успех с избора и знай - стига да е поне 10/40 и да отговаря на 505.00 - няма голямо значение
Аз моя AHF съм го карал и с Castrol и със MOTUL 6100, смятам че MOTUL-а се справя доста по добре от Castrol-а и двете масла съм ги купувал от колеги от форума

- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Motula е хубаво масло,стига да си го купувате от където требва!
Yacco-то е също много добро масло (слагам ги на канрат с мотула),за разлика от мотула който си има и ментета като кастрола!
C Yacco-то мисля по няма да се натъкнеш на менте!
Ако решиш motul 6100 - 4 литрова туба (препоръчвам ти от Pro speed,защото са вносители)!
Yacco-то е също много добро масло (слагам ги на канрат с мотула),за разлика от мотула който си има и ментета като кастрола!
C Yacco-то мисля по няма да се натъкнеш на менте!
Ако решиш motul 6100 - 4 литрова туба (препоръчвам ти от Pro speed,защото са вносители)!
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Мотула 10/40 последния път го сипвахме на слънце на 20 градуса и ми се видя мътничък и гъст. Вярно че след като се "разработи" в мотора няма нищо общо вече, но определено следващото ми масло ще е направено в Дойчланд 

- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
Каквото и да решиш да вземеш вземиго от официален вносител.Не позволявай разни "гаражни" търговци да те правят на "поредния форумен балък" 

-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
evn написа:Здравейте колеги!
Знам,че темата за маслата е банална, но искам да ви попитам - колебая се между тези две марки.
Става въпрос за YACCO VX 600, VX 1703 и MOTUL Specific 5W40,пред голяма дилема съм.От тук, от там четох, че YACCO- то доста го хвалят, но от друга страна MOTUL-а си е изпитана марка.Споделете кой е по-добрия вариант,и двете отговарят на 505.00 някой ако е пробвал и двете масла, нека каже.Колата е Голф 4 1,9 TDI,AHF.Може и колеги които са с точно този мотор,да пишат с какво масло карат и от кое масло са най-доволни.
Е ти си в голяма дилема хахах....И какво очакваш да се случи,да спре да трака или да се върне 300 000км назад и да заработи като чисто нов...И аз много ги мислех навремето,ама марки,ама оригинали бла бла...И след като пробвах почти всички марки и установих че няма никаква разлика,взех да си взимам съответно най евтиния вариант Стат Ойл от Евро-07 за някакви си смешни 55лв май беше 5/40 и така я карам...Стига с тез внушения кой с което кара, то било най доброто и почват едни хваления,едни глупости,за едни 12-15 годишни мотори,за който е важно да има някакво масло,което да отговаря на спецификацията там от завода и толкоз..Фаштай там едно 5/40 за ушите и не го мисли толкоз....

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
yacco vx 600 

- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Виж какво пич,тва не е най-евтиното...
Аз сега карам с Pemko 10w40 5l 37лв (немско с тюф),Pemko 5w40 4L е 42лв!
Няма никаква разлика от:D-part,mobil,Esso 10w40... Q8 10w40 ми се стори малко по добро!Дали е така...божа работа!
За Q8 чувам цени от 5лв/литър (50 литра варелче)!
Та ако имам повечко финикииски знаци бих си сложил motul,иначе си продължавам с Pemko-то!

Аз сега карам с Pemko 10w40 5l 37лв (немско с тюф),Pemko 5w40 4L е 42лв!
Няма никаква разлика от:D-part,mobil,Esso 10w40... Q8 10w40 ми се стори малко по добро!Дали е така...божа работа!
За Q8 чувам цени от 5лв/литър (50 литра варелче)!
Та ако имам повечко финикииски знаци бих си сложил motul,иначе си продължавам с Pemko-то!

- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм на абсолютно същия кръстопът. 3 смени вече съм с Мотул 6100 10W40 и си казах "стига". Епа нема смисъл!!! 22лв/литър. И пак прелопват клапаните. Затова Yacco и това е. Лош коментар за него не съм срещал, пък и нали няма да го пия аз
Наливай смело аз така ще направя(пък е 6 лева на литър по-евтино)...

Наливай смело аз така ще направя(пък е 6 лева на литър по-евтино)...
Върни се в “Дизелови агрегати”