Здравейте,
Нов съм във форума.
Отскоро притежавам поло 9н 1.4 тди 75 к.с. Сменео е масло ангренажен к-т + водна помпа, както и верига съз зъбни колела и обтегача. Въпреки това, се чува един странен звук от двигателя. Намеих клипче в youtube със същия звук - http://www.youtube.com/watch?v=UfQEdtPnDtI.
От какво може да е този звук според вас ?

VW Polo 9n 1.4 tdi - звук от двигател
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Re: VW Polo 9n 1.4 tdi - звук от двигател
Възможно е да са пренатегнали ангренажния ремък.Това с 90-тте градуса на огъване е доста подвеждащо и се изисква определен опит от майстора ,за да прецени степента на натягане на ремъка.Като си сменях моите ремъци при първото стягане се престарах и звука от обтяжната ролка беше подобен.Ремъка не трябва да е много натегнат,нито много хлабав.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Същия проблем го имах на предишния Голф 3-ка 1.4! Същия шум, малко по-силно изразен! И когато изфорсирам мотора, изчезва шума, и в покой пак почва да клокочи! Така карах 40 хил км.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Майсторът твърди че ремакът се натяга от оптегача автоматично и няма как да влияае. Не знам дали е така.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
При мен този шум, се получаваше само когато колата мине 70 градуса по табло! Студена нямаше шум! Не съм решил проблема, защото я продадох така! Водната помпа издаваше този шум. Но това не е проблем, да се притесняваш, че ще те остави на пътя, а доста е дразнещ!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да и при мен е като загрее, но помпата е сменена..
- edmunddo
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ремъка ти се натяга от обтегача,който представлява едно като амортисьорче,а звука на мотора го имам и аз и съм чувал няколко други полота и фабии да работят така,така че карай си го смело щом си сменил всичко няма от какво да се плашиш
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ясно. Разбирам, че явно не е опасно, но ми се иска да го няма този звук и се чудя, дали ако сменя водната помпа отново ще има разлика ? Или може би да отхлабя по някакъв начин ремъка ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте отново,
Искам отново да попитам относно ангренажния ремък. Как мога да го разхлабя ? доколкото разбрах обтегача го натяга колкото е необходимо ?
Искам отново да попитам относно ангренажния ремък. Как мога да го разхлабя ? доколкото разбрах обтегача го натяга колкото е необходимо ?
Върни се в “Дизелови агрегати”