Passat B3 1,9 td AAZ спря да пали - решено

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
DLVasilev
Автомобил:
Двигател:

Passat B3 1,9 td AAZ спря да пали - решено

Мнениеот DLVasilev » Вто 01 апр 2014 15:41

Добър ден колеги, нов съм във форума и се извинявам ако темата ми не е за тук.
Да минем към проблема. Вчера както и нямаше нищо заглъхна, угасна и не запали повече. Смених филтъра, напълних маркучите, помпата и филтъра с нафта, но отново нищо. В момента колата пали само с бутане или спрей във въздушния филтър, държи високи обороти( около 1100) на празен ход и не реагира на подаване на газ, нито на обогатител. Моля някой ако се е сблъсквал с подобен проблем да сподели на какво би могло да се дължи.
Съмнявам се да се е разцентровала или гнп-то да е заминало. М-у другото когато я взех гнп-то прокапваше и дърпаше въздух, но колата не беше карана дълго време и след като започнах да я карам ежедневно този проблем изчезна. Сега пак пълни з мехурчета тръбите.
Този проблем се появи от нищото изведнъж без да е давала никакви признаци за нещо нередно. А дори и сега като я бутна да запали си трака равномерно и тихо с изкльюение на високите обороти и липсата на газ. Моля ви за помощ. Благодаря!

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Re: Passat B3 1,9 td AAZ спря да пали

Мнениеот vinixxx » Вто 01 апр 2014 21:31

фръкна демпферната шайба

DLVasilev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DLVasilev » Вто 01 апр 2014 23:05

Съмнявам се за ГНП-то, понеже още преди да взема колата е имало мизерии с него, освен това в момента в който угася и засмуква въздух в тръбите. Ако е прескочила зъб или както казваш шайбата мисля, че няма да работи нормално, но ще реагира на подаване на газ. Иначе ако запали по един или друг начин си трака съвсем нормално, не пуши и си мирише на изгоряла нафта отзад. Не е изключено и да си прав. :th_up

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Сря 02 апр 2014 8:47

DLVasilev написа:...Вчера както и нямаше нищо заглъхна, угасна и не запали повече...

Ако се е случило в движение - и аз смятам, че най-вероятно е демпферната шайба.

DLVasilev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DLVasilev » Сря 02 апр 2014 9:28

При потегляне. В момента е разглобена, центровката е ок сега ще сваля помпата да видя с другата помпа какво ще стане.

Последна промяна от gr_kanev на Сря 02 апр 2014 12:50, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 02 апр 2014 10:20

DLVasilev написа:.. В момента колата пали само с бутане или спрей във въздушния филтър, държи високи обороти( около 1100) на празен ход и не реагира на подаване на газ, нито на обогатител. ....
..... А дори и сега като я бутна да запали си трака равномерно и тихо с изкльюение на високите обороти и липсата на газ. Моля ви за помощ. Благодаря!

На мен ми прилича на проблем в ГНП . Точно какъв е проблема не мога да кажа . Досещам се за едно-две неща , но не съм сигурен. Откъде си колега?

DLVasilev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DLVasilev » Сря 02 апр 2014 12:22

От София съм. Сложих другото гнп и вече всичко е нормално :th_up
Благодаря на отзовалите се :beer

Последна промяна от gr_kanev на Сря 02 апр 2014 12:50, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !

Върни се в “Дизелови агрегати”