- приготвих си два спрея WD40(мисля беше) ще проверя,и кореселин 500 мл.
- разкачих изпускателната с-ма от турбото (вижда се перката на топлата част)
- на спрея се слага дългата тръбичка и се пръска във всички посоки, възможно най на вътре, хубаво е да има втори човек, който след като се отдръпнете да запали колата (става една мъгла от разпрашеният спрей), подава газ два три пъти и гаси. Това се повтаря няколко пъти, но не позволявайте колата да загрява, защото тези спрейове са силно запалими.
При мен продължи два дена, на втория ден:
- на студена кола налях кореселин като със пръста затапвах изхода на турбото с пръст за да преодолее наклона и да влезе повече във "охлюва", отдръпвате се и палите колата пак се разпрашава чернилка, подава се газ няколко пъти и колата се гаси.
- взимате спринцовката(която струва 60-70 стотинки в аптеката да е поне 60 кубика)и откачате вакума от клапана Н75 отиващ към актуатора(управлението на лопатките)забивате спринцовката там и започвате здраво вакумиране и връщане. Трябва ви човек, който да си сложи пръста на вилката излизаща от актуатура и закачена за лоста за управление на геометрията. Ходът трябва да е 1-1.5 см.
- въпреки привидно нормалният ход на вилката, аз продължих и слагайки пръста за да напълня охлюва пръсках със въпросния спрей и след това палих колата поне още 10 пъти, изхода на турбината, а и перката бяха изчистени перфектно.
Изпробвах колата, реално заби много по късно, но пак заби

П.П. Четох теми във форума, че е грешка да се ползват такива спрейове, защото набивали в катализатора и тн. но това го правите при разкачена изпускателна система, недостатък: цапа коша,но минимално.
Дано помогна на някой, правите го на собствена отговорност, защото веществата използвани от мен са запалими. Ако следвате инструкциите горе, не би трябвало да имате проблеми.