Здравейте аверчета.
Купихме на маcката едно Лупо 1.4 TDI. Не намерих такава тема и реших да си направим една 'секта' и да си споделяме разни неща.
Като цяло ме интересува какви разходи успявате да докарате на тия двигателчета.
П.С. Много моля, хора които нямат никакви наблюдения да не изказват каквито и да е неподготвени мнения по въпроса. Всички знаем колко голям "боклук" е 3 цилиндровия дизелов агрегат, така че си го спестете.
Нека спретнем една обща дискусия по темата.

1.4 TDI разход
- Shamata
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Разход 1.4 TDI
Моята ФВ Поло 1.4 ТДИ е купих преди около 15 месеца и съм навъртял досега 16000 км дава ми разход 4.2 - 4.3 смесено, понеже карам и градско и извънградско смесено.
- edmunddo
- Автомобил:
- Двигател:
6-6,5 във Варна с карането на жената.И при мен гори толкова,че го разтривам яко това трицилиндровото,че много се стрелка като си развърти турбинката
- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
И аз имам добри впечатления. Много добре се държи в града. За дълъг път не е най-комфортната кола, но тя идеята й е съвсем различна :)
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Лупото е по-леко предполагам от моята Фабия 1 седан
не си споменал колко е мощността - което също е от значение
както и да е - горивото също е от значение
вече втори резервоар съм изцяло с OMV Maxx Motion Diesel - и съм безкрайно очарован
извънградско е просто удоволствие да се кара - динамика - спокойна работа на двигатела и близо литър по-нисък разход
предполагам че ще "почисти" де що има по тръбите насам-натам
градският ми разход е 5,3 литра/100 - празен автомобил - подчертано икономично шофиране из София / засечен в рамките на една седмица /
метод пълно-пълно - бордовия показва 0,3 л. по-висок разход
Ромептрол Евро 5 - 5,8 л / 100
Лукойл 6,5 - и ужасна работа на двигателя - категорично не препоръчвам да си тормозите колите с това гориво
Шкодата е 1125 кг - 70 к.с
При уточняването на стойностите на разхода - отбелязвам че съм с качествени въздушен и горивен филтър и с правилно налягане на гумите - размер 165 / 70 / 14 - 2,3 атм.
извънградският разход с постоянна 90 км/ч с горивото на OMV - би трябвало да е реално 3,5 на 100 - но нямам нерви да го доказвам
маслото също е важно - моето е Yacco 5W30 пълна синтетика - горещо препоръчвам за спокойна работа на двигателя / с Castrol от Еуратек работеше ужасно шумно /
не си споменал колко е мощността - което също е от значение
както и да е - горивото също е от значение
вече втори резервоар съм изцяло с OMV Maxx Motion Diesel - и съм безкрайно очарован
извънградско е просто удоволствие да се кара - динамика - спокойна работа на двигатела и близо литър по-нисък разход
предполагам че ще "почисти" де що има по тръбите насам-натам
градският ми разход е 5,3 литра/100 - празен автомобил - подчертано икономично шофиране из София / засечен в рамките на една седмица /
метод пълно-пълно - бордовия показва 0,3 л. по-висок разход
Ромептрол Евро 5 - 5,8 л / 100
Лукойл 6,5 - и ужасна работа на двигателя - категорично не препоръчвам да си тормозите колите с това гориво
Шкодата е 1125 кг - 70 к.с
При уточняването на стойностите на разхода - отбелязвам че съм с качествени въздушен и горивен филтър и с правилно налягане на гумите - размер 165 / 70 / 14 - 2,3 атм.
извънградският разход с постоянна 90 км/ч с горивото на OMV - би трябвало да е реално 3,5 на 100 - но нямам нерви да го доказвам

маслото също е важно - моето е Yacco 5W30 пълна синтетика - горещо препоръчвам за спокойна работа на двигателя / с Castrol от Еуратек работеше ужасно шумно /
- Ivcho
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сеат Ибиза 1.4 ТДИ 75 к.с. двигателя, след навъртяни 60 000 км, в града 5.5 среден разход, зимата качваше до 6-6.5, извънградско спокойно каране 4, по тежичко настъпване 5/100.
- niki1_j
- Контакти:
Re: 1.4 TDI разход
Мотора е 75 к.с. То в Лупото слагат само AMF. Явно не е от чак такова значение теглото, защото разходите са ми идентични с вашите.
Инъче тотално съм съгласен за нафтата на Лукойл. Пълен боклук е!
До сега почти не съм падал под 5, но мацката доста сериозно я разтрива.
Относно маслото - аз дори й сложих 5W30 специално за PD.
Инъче тотално съм съгласен за нафтата на Лукойл. Пълен боклук е!
До сега почти не съм падал под 5, но мацката доста сериозно я разтрива.
Относно маслото - аз дори й сложих 5W30 специално за PD.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Е добре сега - боклук , ами другата нафта по другите бензиностанции отде еniki1_j написа:Инъче тотално съм съгласен за нафтата на Лукойл. Пълен боклук е!

- Ivcho
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
90% от изминатите километри при мен са с гориво от Ромпетрол. При скорост около 90 км извънградско с 20 лв зареждане без проблем минавах Плевен-Габрово в двете посоки, докато карах един курс.
- niki1_j
- Контакти:
Как се измерва в цифри това нещо?
Ivcho написа:90% от изминатите километри при мен са с гориво от Ромпетрол. При скорост около 90 км извънградско с 20 лв зареждане без проблем минавах Плевен-Габрово в двете посоки, докато карах един курс.
А колко имаше преди това в резервоара,

- niki1_j
- Контакти:
Загледах се в картата - 103км. в посока с ~8 литра. Идва да е около 3.8/100, което е близо до спецификацията. Мисля, че е постижимо с около 90км/ч.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Не знам за вас - ама аз нямам нерви и мазохизъм към TDI двигател да го карам с 90 км/ч
магистралното ми е винаги 140-160 - реално ми идва 6,3 при тия скорости

- Ivcho
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Определено нямам претенции, че нещата са верни до грам измерването е приблизително от лампа до лампа, но дали 3.8 или 4.2 все тая.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
веселин написа:Не знам за вас - ама аз нямам нерви и мазохизъм към TDI двигател да го карам с 90 км/ч![]()
Това с три цилиндъра и 75кс

Върни се в “Дизелови агрегати”