Passat B6 2.0 TDI 2007 BMR двигателя започва да прекъсва и

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
kokuchev
Автомобил: WV Passat 2.0 TDI
Двигател: BMR 2007

Passat B6 2.0 TDI 2007 BMR двигателя започва да прекъсва и

Мнениеот kokuchev » Вто 22 апр 2014 10:04

Здравейте на всички. За първи път пиша във форума и се извинявам предварително ако имам правописни грешки, защото пиша от телефон. Имам Passat B6 2.0 TDI 2007 мотор BMR 170hp. Проблема е следният: след като се запали колата ( пали си нормално) до 30-40 градуса няма никакъв проблем. Изведнъж двигателя започва да претриса и започва да пуши бяло и мирише на не изгоряла нафта. И така до 90 градуса, когато пушека намаля драстично но миризмата остава. Масло и антифриз не ги пипа въобще. Когато затапя EGR драстично намаля пушека и тресене, но все пак го има. Колата е на 169000 км. На 116000 са заменени дюзи по сервизна акция и 4-те. На VCDS центровката на torsion value e +0.5. Само дюзите 1-ви 0.2 2-ри 0.3 3-ти -0.7 и 4-ти постоянно играе от +1.2 до -1.2 но това е само когато претриса и пуши. На загрял мотор стойностите не мърдат. Сменихме местата на дюзите (за да изключим дюза) 1-ва на мястото на 4-та проблема остава. Стойностите на 4-ти цилиндър продължават да играят от 1.2 до -1.2 . Няма никакви грешки на VCDS.Сменени са гумички болтове и пънчета на дюзите и са регулирани.От какво може да прекъсва и да пуши.Предварително благодаря.
ПС: Извинявам се объркал съм числата на центровката на VCDS на torsion value е +2.96 градуса.
ПС2: Вчера се смениха и кабелите на дюзите. Но проблема остава. Сега всички дюзи са в норма на загрял мотр. Но пак след 40 градуса започва да претриса и пуши, и така до 90 градуса спира. :banghead Забравих да кажа че това се появи след смяна на ремъци. Дали е възможно от това да е? Мотора е правен с инструмента за зацепване, не е с драскания от маркер. :gruebel

Върни се в “Дизелови агрегати”