Golf4 TDI Variant 2000g. AGR не пали

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
ivatevbt12
Автомобил:
Двигател:

Golf4 TDI Variant 2000g. AGR не пали

Мнениеот ivatevbt12 » Вто 06 май 2014 12:07

Здравейте.Проблема е следния-колата върти,но не пали.Лампата за подгрев свети и гасне нормално.Понеже номера ми го направи за пръв път в провинцията пуснах колата по инерция,запали и се прибрах до София без проблем.Пристигнах пред блока и загасих,веднага след това палеще от раз.След около час вече изстинала няма палене.Ако някой е имал подобен проблем моля да помага.

Потребителски аватар
pepi_iliev
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 2000
Двигател: AGR

Re: Golf4 TDI Variant 2000g. AGR не пали

Мнениеот pepi_iliev » Сря 07 май 2014 6:10

Изкарва ли грешки на Ваг-Ком? Достига ли достатъчно гориво до ГНП-то? Аз имах подобен проблем. Влизаше ми въздух в нафтата след въздушния филтър. Изведнъж започна да пали по-трудно когато е студена. Сутринта тръгвам - всичко беше ок. Следобед я запалих малко по-трудно от нормалното. След 2 часа, хем беше топла пак запали трудно. После я изгасих за 5 мин и едвам я запалих, за да се прибера вечерта. На следващата сутрин тотално отказа да пали.
Откачи маркуча от горивния филтър (този, който отива към ГНП-то), забоди го в шише с нафта и виж дали ще запали. Ако запали - смени горивния филтър и О-пръстенчетата на клапанчето, което е в/у филтъра. Ако пак не се оправи, значи смуче въздух от някоя връзка.

ivatevbt12
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivatevbt12 » Сря 07 май 2014 20:12

Показа грешка нещо от сорта на -блокиран старт на двигателя от имобилайзера и аз помислих,че сме открили проблема.След като я изчистихме обаче,колата не запали.След дълго въртене видях как нафтата идва идва по маркуча от филтъра.След като изгасих,обаче горивото се върна обратно.Разкачих маркучите на филтъра и сложих две медни тръбички с подходящо фи и колата запали веднага и горивото не се връщаше при гасене.Смених филтъра с нов,запали няколко пъти и за сега я оставям пък утре ще видим.
Прикачени файлове
golf.png

ivatevbt12
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivatevbt12 » Чет 08 май 2014 16:56

Мисля, че решихме проблема моля :lock

Върни се в “Дизелови агрегати”