Passat b6 2.0tdi 140 p.h. 4 motion - кормилна уредба, съединител, климатроник

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
krasimir.a.ivanov
Автомобил:
Двигател:

Passat b6 2.0tdi 140 p.h. 4 motion - кормилна уредба, съединител, климатроник

Мнениеот krasimir.a.ivanov » Чет 07 сеп 2017 19:28

Здравейте колеги!
Днес се присъединих към обществото на фолксваген с описанота в заглавието на темата возило :)
Имам няколко неща които обаче ме притесняват и ще съм благодарен за мнения и съвети.
1. При завъртане на волана с покой се чува странен звук като стържене. Имам съмнение че е от гумите защото видимо са си зле. При потегляне дори и въртене на пълен ляв и десен нищо не се чува. Отворих капака и срушах...нищо по предницата не се чува, но ме притеснява. Ще я вкарвам за цялостно обслужване и ще сменя маслата на диференциал и хидравлика но не разбирам много от коли. Ако имате и дпуги съвети ще съм благодарен.

2. Съединителя ми отделя в по-горната част и на първа вдига до 30-35 км/час после повече вдига обороти без скорост.

3. При пускане на климатроника работи перфектно но има шум, слаб, като дрънчене.

4. При дърпане на ръчната работи, но се чува отзад в механизма стържене/ръмжене. Нещо мога ли да почистя/смажа?

Поздрави!

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Passat b6 2.0tdi 140 p.h. 4 motion - кормилна уредба, съединител, климатроник

Мнениеот °niksi° » Чет 07 сеп 2017 22:04

Ако някой колега ти каже, че ще ти смени масло на хидравликата на този автомобил бягай далече от него.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Re: Passat b6 2.0tdi 140 p.h. 4 motion - кормилна уредба, съединител, климатроник

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 07 сеп 2017 22:05

Климатроник и ръчна,добро начало.

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Мнениеот krraynov » Чет 07 сеп 2017 22:14

По въпрос 1: Отидете на стенд и там ще стане ясно. Рейката не е хидравлична, а електрическа.
По въпрос 2: Симптомите са за подмяна на съединител;
По въпрос 3: Най-добре е на сервиз за автоклиматици да се отиде, ако дрънченето е от към компресора;
По въпрос 4: Сервомоторчетата на ръчната давали много откази - това е може би нещото на което най-напред да се обърне внимание, че има вероятност да ви остави с включена ръчна някъде - и няма мърдане! И са скъпи тия моторчета!

Върни се в “Дизелови агрегати”