ford galaxy 1,9TDI 110ps AFN много пуши

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
v_savov67
Автомобил:
Двигател:

ford galaxy 1,9TDI 110ps AFN много пуши

Мнениеот v_savov67 » Съб 17 май 2014 21:21

Колата я карам повече от година, до сега разхода на гориво се движеше между 4.8 и 5.5 л/100.Преди месец реших да си сменя всички маркучи около турбината и веднага се усети като, че колата започна да се движи по добре но и разхода ми се увеличи стана 6-6.5 дали е възможно това. Чул съм че кола когато върви по-добре и харчи по- малко. Точно тогава и сипах гадна нафта от една измислена бензиностанция. В нафтата имаше и вода,след няколко сваляния на филтъра и чистене (промиване с газ за горене) водата изчезна, но започна да ми прави впечатление че много пуши. Дали се дължи на това, че предварението ми е голямо около 5-5.1 или се дължи на калпавата нафта и преди е пушела но като че ли не чак толкова. резервоара е пълен ще трябва да го изгоря и тогава ще пробвам с нормална. Дали се е случвало на някой такъв проблем и как се е оправил.
П.П. А дали не са заминали дюзите.

rim
Автомобил: Ford Galaxy
Двигател: 1.9 AFN

Re: ford galaxy 1,9TDI 110ps AFN много пуши

Мнениеот rim » Съб 17 май 2014 21:58

Здравей колега!Аз имам същия автомобил и ми е чудно как си постигнал този разход от 4.8 - 5.5л/100.Ако този разход е извънградско за мен е ненормално нисък по нормално е разхода от 6-6.5л/100 зависи колко настъпваш.Лично аз разход под 6.5л/100 не съм постигал но като цяло не я жаля колата.

Последна промяна от gr_kanev на Нед 18 май 2014 10:38, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение - освен бутон "Цитирай", има и бутон "Нов отговор" - използвай го !

Потребителски аватар
v_savov67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот v_savov67 » Съб 17 май 2014 22:20

Здрасти колега живея в София а работя на 30 км извън нея. От нас до работата ми има 6 светофара, който взимам на почти на зелена вълна. За 1 година съм навъртял около 25х.км. и до преди месец това ми беше средния разход ,но откакто сипах тази гадна нафта и смених маркучетата на турбината нещата коренно се промениха.

rim
Автомобил: Ford Galaxy
Двигател: 1.9 AFN

Мнениеот rim » Нед 18 май 2014 0:29

Преди време бях сипал нафта от тубойл беше 20 литра колата ми с нея започна да пуши доста и след като я свърших продължи известно време да пропушва но след каране извънградско нещата се оправиха .Предполагам че и при теб пушенето се дължи от лоша нафта ,ако има мощност автомобила няма смисъл да се притесняваш прекалено , все пак и пробега на двигателя е от значение а колите ни вече на са първа младост .Моята кола като е студена пропушва но като се стопли двигателя нещата се оправят, вече ако я изрязвам при превключване на скоростите пак си пропушва но се успокоявам че доста по - нови мерцедеси и аудита пушат.Все пак карам дизел трябва да си личи.Провери си и турбопътищата да не би да има пукнатина някъде ,свърши си нафтата в резервоара сложи друга примерно ромпетролска покарай известно време ако продължава да пуши тогава продължавай да търсиш възможна причина.

Върни се в “Дизелови агрегати”