Искам да попитам за клапана на гнп-то който е между тръбичките за какво служи тъй като ония ден рових по колата и видях че е счупен и кабелите са скъсани, оправих закачих кабелите и колата заработи различно.
Става въпрос за Голф 3 1.9 чист дизел с без никаква електроника.

Голф 3 1.9 чист дизел Клапан на ГНП
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 1.9 чист дизел Клапан на ГНП
Я дай една снимка, с кой двигател си?
http://www.westportparts.com/BoschRebuildKit.htm
На снимката от линка виждаш ли го?
http://www.westportparts.com/BoschRebuildKit.htm
На снимката от линка виждаш ли го?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Е това е мотора клапана беше между тръбичките за дюзите където излизат от нафтовата помпа, а 2те жички на 5см от него. След оправяне на въпросния клапан се забеляза по бързо набиране и смяна на оборотите, студен старт и след 5мин вдига с 50-100 обр,а преди не можеше да откъсне и все едно се даваше.
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Двигателя му е 1Y.
Въпроса е кой е клапана, за който пита колегата.
"...клапана, който е между тръбичките..." - може да е "плунжера" - поз. (I) от картинката долу ? Подава гориво в определен момент и за определено време.
или
"...кабелите са скъсани, оправих закачих..." - да се отнася за клапана, който спира горивото при изгасяне на двигателя (при изключване от контакт) - поз. (J) ?

Фиг.1 от публикацията
Въпроса е кой е клапана, за който пита колегата.
"...клапана, който е между тръбичките..." - може да е "плунжера" - поз. (I) от картинката долу ? Подава гориво в определен момент и за определено време.
или
"...кабелите са скъсани, оправих закачих..." - да се отнася за клапана, който спира горивото при изгасяне на двигателя (при изключване от контакт) - поз. (J) ?

Фиг.1 от публикацията
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не е клапана за спиране на горивото,а нещо което се намира между тръбичките които излизат за дюзите, на повечето голфове там има болт 6мм а при мен е клапан с 2 крачета и кабелите му отивам в общата инсталация която е хваната. Та го видях и закачих кабелите, колата полудя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
В една от темите за проблеми с AAZ мисля че беше, някой беше писал, че има такъв клапан и по накакъв начин му определя порията гориво. Дали така беше .......... имаше нещо такова ......, празна глава нищо не остава вътре.
Колега какъв модел ти е помпата, можеш ли да я видиш?
п.п. Двигателя от снимата е турбо дизел.
Колега какъв модел ти е помпата, можеш ли да я видиш?
п.п. Двигателя от снимата е турбо дизел.
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Темата с грешка в датчика, определящ времето за впръскване на гориво.
(Fuel Injection Duration Sensor G175, и поста на колегата samo_pechka от 2-ра страница)
На снимката - датчика е точно над щеката за масло - вижда се буксата с 2 кабела. Мисля, че е това.
(Fuel Injection Duration Sensor G175, и поста на колегата samo_pechka от 2-ра страница)
На снимката - датчика е точно над щеката за масло - вижда се буксата с 2 кабела. Мисля, че е това.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Утре ще снимам мотора за да ми обясните по подробно.
Върни се в “Дизелови агрегати”