Моля за компетентни мнения относно поведението на автомобила - VW Bora ALH. Понякога (невинаги) влиза в авариен режим и грешката, която изписва е до болка познатата ни 17958. Понеже не я карам аз (това е предишният ми автомобил), човекът, който я купи от мен ми е близък и имам чести наблюдения върху нея. Проблема е от няколко месеца и дотук са направени следните неща:
- ЕГР - затапен (аз съм го правил);
- вакуумни маркучи - всички нови;
- турбина - в идеално състояние и почистена;
- клапан на турбината - аз съм го сменял с чисто нов, в момента хода му е в норми - 10 - 12 мм;
- Н75 - нов;
- колектори - изчистени;
- кулер - изчистен.
Качвам два лог файла, които направих днес - струва ми се, че има проблемен дебитомер, който като свалих за проверка има малко мушички по мрежата, а самият той като че ли е опушен от времето. Колата съм я купил 2007 - ма година, карал съм я 5 години, след мен новият собственик още 2 и досега дебитомера не е бил подменян. Доколкото знам, и при предишният собственик това не е правено.
Сервиза, в който са правени повечето неща разполага с диагностичен софтуер, но ми се струва, че не успява да го разчете, по простата причина, че си няма хабер какво е това лог файл.
P. S.: Бората беше със спортен филтър. Проблема се появи горе - долу след незнайното му изчезване и подмяна с обикновен въздушен филтър. Да, в някои сервизи ти свалят спортният филтър за пране (при положение, че съм дал пълен комплект за почистване и омасляване) и в един момент някакси филтъра се покрива и не иска да се появи на бял свят. Пълна загадка! :)
Ще съм благодарен за коментарите ви!!!