Днес като се загледах ми се стори ще пуши от маркуча на картерни газове. След обстойна проверка видях че и егр(затапен с ламарина от към изгорелите газове) е омаслен и най се учудих, че като махнах щеката пуши много. Преди не пушеше. Не гори масло и не пуши колата бяло. Нека колеги който са се сблъсквали с проблема да споделят, за евентуален ремонт и къде да се насоча.
Поздрави на всички.

1з пуши от щеката на масло
Re: 1з пуши от щеката на масло
Ако ти пуши през пръчката за маслото ти връща компресията през картера демек сегменти.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
stiperr написа:Ако ти пуши през пръчката за маслото ти връща компресията през картера демек сегменти.
Мисля си първо да сваля главата и огледам гарнитурата, пък после ще му мисля. Ако се размина само със сегменти ще е добре, само да не се окаже и счупено бутало между сегментите, че тогава разходите сте се увеличат значително.
-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
Сегменти!Най-вероятно и компресията ти е паднала!
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Преди с каква марка масло си бил и сега с какво си ???
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Чaкaй,чaкaй ..ще свaляш глaвaтa и ще сменяш сегменти сaмо зaщото ти пуши през щекaтa
a мaсло не хaрчи 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На колко километра ти е маслото и както е питал колегата по-горе марка марка е?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако разхода на масло/гориво ти е добре, респективно нямаш проблеми с вървенето, не се филмирай ами си карай и си свиркай.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Човека явно има излишни пари за харчене
може да си мине към 100 000 км без проблеми, но друго е да се филмираш, нали масторите чакат такива като него.

- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Явно имам проблем и излишни пари за харчене, оказа се че е спукано буталото на 4 ти цилиндър. Не ми харчи масло и колата си вървеше до последно преди да се махне главата. Сега питането ми е ново или втора употреба бутало да търся и какъв трябва да е размера и теглото му, т.е колко трябва да е допустимата разлика от моето.
Съвета ми е към тези който много знаят или не знаят да не карат с години с пикаещи дюзи.
Маслото ми беше 5в40 на репсол ако има значение за протокола.
Съвета ми е към тези който много знаят или не знаят да не карат с години с пикаещи дюзи.
Маслото ми беше 5в40 на репсол ако има значение за протокола.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Тъкмо щях да напиша , че проблема на 99 процента е бил от дюза ( за пробитото бутало) . Спокойно може да си вземеш употр.бутало , сега за размер и тегло ,ако не е ремонтно и износено в норма ( да няма повличания и др.такива), ще стане , проблеми няма да имаш. Но за всеки случай го качи на кантар и едно здраво от твоите , както и измери височ. от болта до челото на буталото .Аз лично така и така тиквата е смъкната бих поогледал, ако има нужда от смяна на водачи бих си припаснал клапани, смяна на гумички, семеринг ... бих поогледал и сегментите как са и евентуално смяната им. Поне да знаеш,че скоро няма бараш там . Ако е дошъл момента за ремъците - и тях ... Ест . преди палене и една проверка на дюзи и ако е необходимо или други ,или разпръсквачи . Ако се сменят разпръсквачи може да се навиеш на такива за АФН , малко ще стане по-динамична 
П.п. маслото си е добро на Репсол ( предполагам Репсол ТДИ 5в-40 е било) , не е предизвикало проблема то .

П.п. маслото си е добро на Репсол ( предполагам Репсол ТДИ 5в-40 е било) , не е предизвикало проблема то .
-
- Автомобил: jetta 2
- Двигател: ez 1986
Бутало съшият размер като старото мериш го за износване без следи от прегряване и повличане качваш го на везна в комплект с биелата и болта до 8 грама разлика ако е по тежко се отнема от вътрешната страна на буталото на бормашина.
- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
Може ли някой "разбиращ" да обясни как така "пикаеща" дюза довежда до спукване на бутало?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Сарказъм ли усещам колега, с тези кавички ?mrpetrov написа:Може ли някой "разбиращ" да обясни..
Върни се в “Дизелови агрегати”