Здравейте колеги, дано да можете да помогнете...
Модела на пасата е B6 1,9 ТДИ / 2006г. / 105к.с. / със 5 степенна ск. кутия /.
На кратко, налага се смяната на кутията и ще търсим такава 6-степ. ако изобщо става за моят пасат. Това е поради факта, че колата ще се кара повече на големи разтояния.
Моля тези които са запознати да кажат от кои модели със сигурност става 6-степена ск. кутия ?
Колата ще се кара много на дълъг път и рядко в градски условия.
Кои от 6-степенните скоростни кутий са взаимозаменяеми с тази на моят? Как да търсим
от Голф 4 - 1,9ТДИ, Ауди А4 или пасатите преди 2006 и след 2006.
За да можем да разширим кръга на търсене....
Поне от кой точно модел и година да търсим да закупим.
Извинявам се ако съм го написал некомпетентно, но се постарах да обясня!
Поздрави и благодаря на отзовалите се.
Passat B6 1.9TDI 105hp 2006г.- дилема за смяна на кутия
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B6 1.9TDI 105hp 2006г.- дилема за смяна на кутия
Явно, някой от по-опитните и знаещи, не са ми прочели питането...
Надявах се тук във форума поне да се случи някой фърси по тази тема и да ми помогне с избора.
Та...Днес коментирахме пак... и умувахме, че то разликата като цяло между моторите
1,9ТДИ 105 коня, 115... до 150 примерно е в по-голямо турбо, кулер ит.н. както и че на малко по-големите мотори почват да слагат 6-степенната кутия, а на този 105коня не на пасат 2006г..
Поне при точно тези модели нямало.
Ок. щом е така, остава само да се разбере, може ли 6-ст. кутия и от кои модели само, да стане на пасата? Може би заради разликата от 1 скорост, да са различни вътре, но от вън да имат еднакъв захват по пътя на логиката нали мотора е един и същ... но това са само предположения
И да почваме да търсим такава :)
Надявах се тук във форума поне да се случи някой фърси по тази тема и да ми помогне с избора.
Та...Днес коментирахме пак... и умувахме, че то разликата като цяло между моторите
1,9ТДИ 105 коня, 115... до 150 примерно е в по-голямо турбо, кулер ит.н. както и че на малко по-големите мотори почват да слагат 6-степенната кутия, а на този 105коня не на пасат 2006г..
Поне при точно тези модели нямало.
Ок. щом е така, остава само да се разбере, може ли 6-ст. кутия и от кои модели само, да стане на пасата? Може би заради разликата от 1 скорост, да са различни вътре, но от вън да имат еднакъв захват по пътя на логиката нали мотора е един и същ... но това са само предположения

И да почваме да търсим такава :)
Би трябвало само от Голф 5 1,9тди да стане ...
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Просто си намери скоростна кутия от Пасат Б6 1.9 ТДИ 105 к.с., само че със 6 скорости. Трябва да има и такива, едва ли са толкова редки.
-
- Автомобил: Фв туран
- Двигател: BMN 2007 г
Погледни Туран с 1,9TDI- 105к.с., там ръчната скоростна кутия е само 6-степенна. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря, за помощта на всички, ще търсим от
Тоурана, голф 5-ца и Басат Б6. Най близки и сигурни са.
Но забравих аз да кажа, че пасата е с десен волан и може би тва ще е проблем, но пък ми казаха, че нямало разлика.. просто в механизъма за превклк=чването била разликата само, а не с скоростите.
Освен това, сега ако се ходи пак в Англия, ще се оглежам и там за скоростна кутия. Ще видим как се случи... :)
Поздрави на всички отзовали се! :)
Тоурана, голф 5-ца и Басат Б6. Най близки и сигурни са.
Но забравих аз да кажа, че пасата е с десен волан и може би тва ще е проблем, но пък ми казаха, че нямало разлика.. просто в механизъма за превклк=чването била разликата само, а не с скоростите.
Освен това, сега ако се ходи пак в Англия, ще се оглежам и там за скоростна кутия. Ще видим как се случи... :)
Поздрави на всички отзовали се! :)
Върни се в “Дизелови агрегати”