Здравейте,
имам vw шаран с афн 110 коня.
Когато е студен мотора турбото прави налягане до 1.2 бара. Когато загрее до нормалната
температура, вдига налягане максимум до 0.4 бара.
Моля помагайте с информация, къде може да е проблема.
Благодаря Ви предварително.

Шаран афн 110коня проблем с турбото
-
- Автомобил:
- Двигател:
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Re: Проблем с турбото на афн 110коня
Провери вакумите и не я настъпвай студена
-
- Автомобил:
- Двигател:
Смених всички вакум маркучи.Смених и маркучите за налягане до компа. Сложих и манометър за да мога да гледам
налягането в купето.Направих ги по тази схема. При мен имаше разменени маркучи за вакумите. Утре ще ги завъртя
по стария начин и ще пробвам.Качвам двете схеми. С червените стрелки схемата,преди да сменя маркучите и турбото
работеше и вдигаше до 1.2 1.3 бара, и след около 20 минути каране по магистрала, при ускорение, налягането беше
максимум до 0.7 0.8 бара. Не мога да си обясня как е работило при разменени маркучи.
А сега при правилния начин не работи. Дали клапан N75 не работи правилно и за това да са разменили маркучите.
Нещо като авариен режим за клапана, докато се смени.
Чакам мнения.
Благодаря.
налягането в купето.Направих ги по тази схема. При мен имаше разменени маркучи за вакумите. Утре ще ги завъртя
по стария начин и ще пробвам.Качвам двете схеми. С червените стрелки схемата,преди да сменя маркучите и турбото
работеше и вдигаше до 1.2 1.3 бара, и след около 20 минути каране по магистрала, при ускорение, налягането беше
максимум до 0.7 0.8 бара. Не мога да си обясня как е работило при разменени маркучи.
А сега при правилния начин не работи. Дали клапан N75 не работи правилно и за това да са разменили маркучите.
Нещо като авариен режим за клапана, докато се смени.
Чакам мнения.
Благодаря.
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Къде са схемите?
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
След като изгася двигателя, отварям предния капак и докато махна кората която е под мотора на
чистачките, която се държи на три болта, минават поне пет минути. След това изваждам маркуча
на вакума от клапан N75 и за няколко секунди се чува как засмуква въздух. Това за мен означава,
че системата ми държи вакум. Днес си направих друг експеримент, като свързах вакумния маркуч директно
с маркуча който отива към турбото без да минава през клапана. При това положение турбото трябва да е на макс.
Обаче налягането максимално беше до 0.8 бара. Според мен имам нещо спечено....или геометрия....или актуатор.
Ако имате друго мнение,
Мля споделете.
чистачките, която се държи на три болта, минават поне пет минути. След това изваждам маркуча
на вакума от клапан N75 и за няколко секунди се чува как засмуква въздух. Това за мен означава,
че системата ми държи вакум. Днес си направих друг експеримент, като свързах вакумния маркуч директно
с маркуча който отива към турбото без да минава през клапана. При това положение турбото трябва да е на макс.
Обаче налягането максимално беше до 0.8 бара. Според мен имам нещо спечено....или геометрия....или актуатор.
Ако имате друго мнение,
Мля споделете.
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Едното клапанче преди актуатора според мен е излишно.При теб има ли го?Просто ако е там няма да разтовари.Провери дали лостчето на геометрията се движи до стопера.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Това е схемата за Saharan AFN:
А това е сайта с описанието на детайлите:
http://etka.cc/vw/part_single/catalog/v ... 414/lang/e
А това е сайта с описанието на детайлите:
http://etka.cc/vw/part_single/catalog/v ... 414/lang/e
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това клапанче при мен го няма.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Re: Шаран афн 110коня проблем с турбото
А манометъра какъв е? Пробва ли го на друга кола като загрее? И аз имах проблем с манометър механичен, като загрее не отчита правилно. След покупка на манометър с глицирин, нещата си дойдоха на място.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Манометъра е механичен.На фирмата FESTO.Ползвам два,единия до 2.5 бара, а другия до 1.0 бар.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Пълни се с масло от турбото и в началото е добре, но после почва да отчита нереално. При мен сутрин е ок, но като загрее почва да отчита с 2-3 десети по малко. След почистване със спирт манометъра и маркучето от тройника от еку-то отчита правилно. Но аз съм с глицеринов. Тметер, френски уж.
Върни се в “Дизелови агрегати”