Passat B5.5 2001г. AVF - изгасна в движение и не пали изобщо

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
sim_ex
Автомобил: Passat b5.5 1.9 TDI PD
Двигател: AVF

Passat B5.5 2001г. AVF - изгасна в движение и не пали изобщо

Мнениеот sim_ex » Съб 05 юли 2014 23:32

Здравейте ,с колата ми (1.9 tdi PD AVF 2001) става нещо много загадъчно.
Както карах на магистрала с 110 някъде , може би бях по инерция, може и да се лъжа светна лампата за акумулатора и маслото т.е. мотора беше угаснал още с високата скорост. Пътна помощ успя да го запали за няколко секунди със спецялен спрей(някакъв бензин) в въздушната тръба но бързо угасна.
Наскоро сам си сменях всички ремъци ролки и масло , горивния филтър не е пипан.
Вървеше си супер след обслужването, палеше винаги преди да съм завъртял кюча дет се вика.
Реших че нещо съм оплескал и е прескочила зъб, но не е, всичко намерих както бях оставил.За всеки случай зацепих ремъка наново , проверих дали някоя ролка не е запекла, всичко беше наред.При въртенето на ръка(с ключ) на коляновия вал имаше компресия както си трябва, направи ми впечатление, че след нагнетяването на единия от цилиндрите , и то все същия имаше едно цвърчене на течност. Може би гориво от опитите за старт, но защо само при един?

Грешки в компютъра освен една за температурен датчин на мотора (късо съединение към маса) и то спорадична,нямаше.
Мотора не иска да запали и не иска. Горивото е в началото на червени сектор, по борд има за още 130 км.
Може ли показанието да е грешно и да няма никакво гориво, до сега не съм стигал началото на червения сектор никога, все е пълна. Идеи , предложения, пълна мъгла...

Може ли нещо с датчик колянов вал, на реното ми преди точно това беше проблема, но там си беше детска болест, тук не знам.
Гледах тук други подобни теми но свършава с прескочил зъб или дюза, но с грешки в компа...
Моля помагайте

Потребителски аватар
okti_1
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B5.5 2001г. AVF - изгасна в движение и не пали из

Мнениеот okti_1 » Съб 05 юли 2014 23:39

Пиши от къде си,може да има някой от клубните майстори наблизо да ти помогнат.

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Нед 06 юли 2014 5:43

Нa първо време нaлей нaфтa в резервоaрa icon_idea Щом кaто сa ти пръснaли спрей и е зaпaлилa знaчи не ти отивa гориво в момнтa icon_idea Кaто въртиш дa зaпaлиш някaкви признaци дaвa ли?

Потребителски аватар
sim_ex

Мнениеот sim_ex » Нед 06 юли 2014 13:41

Благодаря за отговорите, направо вече се чудя дали не е горивото, но както казах стрелката е в началото на червения сектор ,т.е. между последния бял и началото на червения , който е доста голямвсе пак , толкова грешно показание дали е възможно. Инъче не съм в България, но и тук ми я гледа майстор българин и той не знае за сега какво да прави.

stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0304 » Нед 06 юли 2014 13:53

Възможно е толкова грешно показание,моята е в началото на първата бяла стрелка следващото ми деление е 35 литра, а резервоара мие 70 литра. Но аз знам, че в колата няма бензин има между 1.5 или 2 литра, защото лично развивах помпата и гледах в резервоара колко бензин имам и установих, че нивопоказателя ме лъже. :a045

Потребителски аватар
sim_ex

Мнениеот sim_ex » Сря 09 юли 2014 21:01

малко ъпдейт, след като прочетох мненията тук, налях 20 л дизел, викам ще палим колата. Извадих маркуча директно пред входната тръба към двугателя за въздуха т.е. след кулера горе с цел да пръснем малко стартов спрей. Изненадващо запали веднаха но продължи без последващо пръскане. Според мен ако нямаше гориво трябваше повече време да пръскаме спрей с цел да подкачи гориво чак от резервоара. Колата обаче работеше много твърдо и шумно, но това беше от новата настройка на ремъка. После майстора си поигра и я настрои. Работеше супер. Но каква е била причината за изгасването не е ясно все още. Единственото което ми идва на ум е лоша настройка на ъгъла на впръскването от 3-те бола за финна настройка горе на разпределителния вал. Да си призная на тях не бях обърнал внимание когато първоначално смянях ремъка. Реших да ги осавя на максимално закъснение, и без това с високи обороти не се занимавам .. :icon_lol Друго което ми хрумва тва максимално закъснение дали не е било гранична стойност и когато ремъка се е поотпуснал малко да е изгаснала, защото в началото е доста твърдичък, а после омеква.
За ся я оставих там , но там запали 6-7 пъти докато майстора настрои финната настройка.
Утре ще отида да видя нещо друго ще измисля ли...най важното е да се докладва докрай, най ме дразнят хората които пускат мнение за помощ и като решат проблема не им дреме повече и не пишат - мн егоистично поведение :banghead

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Чет 10 юли 2014 8:48

До колкото имам спомен, колега от форума беше пуснал тема с подобен проблем. При него се оказа обтегач на ангренажния ремък. Ти твоя смени ли го като слага новия ремък?

Потребителски аватар
sim_ex

Мнениеот sim_ex » Нед 27 юли 2014 21:48

Обтегача не го смених, не знаех че трябва да се сменя и той. 2 седмици бях в отпуска и не съм я карал колата. Напълних резервора догоре включително и тръбата и влязоха 48,3 литра. Ако приема , че горивото ми е било свършило и сме наляли 20 л. След това карах 70 км с среден разход 6,5л/100*(по борд комп.) преди да заредя , което е 4,5л. Значи преди да заредя днес съм имал точно 20-4,5= 15,5 съответно при резервоар 62л съм вкарал дори 63,7 л. с тръбата до горе Знчаи със сигурност ми е било свършило горивото, даже на минус съм бил. Сега след като заредих догоре стрелката за гориво показва съвсем празен резервоар на края на резервата. Това допълнително говори , че най-вероятно горивото е било свършило. Защото стрелката за гориво съвсем полудя. Няколко пъти давам на контакт и изключвам , но все долу си седи. Борд компа показва чертички за оставащите колометри.
Внимание показанието на горивото е дефектно, четах го и в чужди форуми, тук имаше малко по въпроса и то само в посока повече гориво а минимално показание.

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Нед 27 юли 2014 22:06

Това и предположих в началото.А това,че показанито не е правдоподобно може да е причина и от изкривен привод на поплавъка или от задържал механизъм на поплавъка.Отделно евентуално някаква деформация на резервоара и т.н.Но вече трябба внимателно да се търси причината за проблема.Не е изключено и таблото.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 27 юли 2014 22:16

Случи се и на баща ми по същия начин на Пасат 5.5, но с AWX двигател - свърши му горивото, въпреки че лампата не беше светнала и показваше, че има още. Явно имат проблем с нивомера и не трябва да се разчита на него.

Потребителски аватар
TUISTERa
Автомобил: Passat B5.5
Двигател: AZM 2001

Мнениеот TUISTERa » Нед 27 юли 2014 22:17

На първо време трябва да изкараш поплавъка и да го провериш дали не задържа някъде

Потребителски аватар
sim_ex

Мнениеот sim_ex » Сря 30 юли 2014 20:57

Записва се и грешка отвреме на време "сензора за гориво - прекъснат или к.с." (спорадична).

Върни се в “Дизелови агрегати”