Passat Highline В6 2006 2.0TDI DSG - отказ да запали
Passat Highline В6 2006 2.0TDI DSG - отказ да запали
Здравейте, прясно обслужена паркирам и на другия ден върти, върти няма запалване, умря и акумулатора. Никакви грешки, нищо. Старт спрей, пак нищо. Автомобила беше паркиран по леко нагорнище с предницата нагоре и идеята дойде да го обърнем с предницата надолу. Подаване на ток и пак старт спрей нищо. Малко суетене и чудене и пак проба да запали и запали. Някой случвало ли му се е и дали имате идея от какво може да е?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW Passat Highline В6 2006 2.0TDI, DSG - отказ да запали
Старт спрей - не е добра идея.
Дай опредление на прясно обслужена?
Инак напълно възможно е да е имало недостиг на гориво.
Дай опредление на прясно обслужена?
Инак напълно възможно е да е имало недостиг на гориво.
Здравей, от сервиз...сменен ремък, ролки, водна помпа, масло, филтри и я карам до вкъщи паркирам и на другия ден паля и само върти, а има 1/4 в резервоара.
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Недостиг или въздух в систимата. По принцип б6 като не иска да запали се проверяват и дюзи. Те така са направени щом някоя даде нереална стойност не пали.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Какво е маслото, което са ти сипали? Проверихте ли тандем помпата? Вижте с ВАГ ком показанията на дюзите и центровката при опит за палене. Как върти - някакви нехарактерни звуци? Кой е сервиза?
П.П: Наистина идеята със старт спрея е доста лоша.
П.П: Наистина идеята със старт спрея е доста лоша.
въздух , не са напълнили филтъра като са го сменили.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И как точно се пълни с нафта филтър-елемент?
- andon_
- Автомобил: VW Vento 1H2
- Двигател: AAZ 1993 Bio Fuel
С вакуум, поне така пълнеха моя в Балканстар
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не четете - филтър - елементът е ето това:

Даже това е точно филтърът за този Пасат. Как ще го напълниш, като няма стени?
Не говорете без да знаете.
Даже това е точно филтърът за този Пасат. Как ще го напълниш, като няма стени?
Не говорете без да знаете.
- TUISTERa
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател: AZM 2001
Все пак най-вероятно е въздух. Паркирай по същия начин и ще разбереш дали проблема се повтаря. Ако се повтори от някъде взима въздух при същото положение. Паркирай на обратно за да потвърдиш. После се връщай в сервиза да търсят дупката
dobrin написа:И как точно се пълни с нафта филтър-елемент?
на BKC 1,9 105к.с филтъра също е елемент, ако искаш да стане качествено махаш филтъра, сваляш чашката, измиваш всичката гадост от дъното. Нямах време да снимам каква гадост имаше в най-различни цветове. След като върнах всичко по местата си не напълних чашката с нафта, реших че всичко става от само себе си, колата запали от раз, реших, че съм бил прав, уви не. На следващия ден не успях да запаля. След много въртене запали , но на следващата сутрин отново не палеше. Свалих капака на филтъра и се оказа че имам балон въздух в горния край, който явно пречеше. Долях до горе с нова нафта и повече не съм имал проблеми. Та това е моето предложение, най-вероятно нищо не знам, но това съм го патил.
Последна промяна от DoH_KuXoT на Чет 17 юли 2014 21:42, променено общо 2 пъти.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нарича се канистър и е наистина добре да се напълни, ако случайно е изпразнен по някаква причина (като чистенето, за което споменаваш). При стандартна смяна обаче няма как да има нужда от подобна процедура и самият филтър не може да се пълни. С потапането си в пълния с нафта канистър той се напоява с нафта, дори в някои случаи леко прелива. Това имах предвид.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Който не иска да пълни се развива болтчето на капака на канистъра (и без това в комплекта филтър има дифтунга за смяна) и се влиза в основни настройки, като се активира помпата в резервоара за 30 сек - време достатъчно да изкарате въздуха.
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Fuel_Pump_Basic_Settings_for_PD,_PPD,_and_CR_TDI_Engines
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Fuel_Pump_Basic_Settings_for_PD,_PPD,_and_CR_TDI_Engines
Здравейте, мислех си че проблема е решен, но щом се връщам отново към темата явно съм си направил грешна преценка. След запалването я спирах няколко пъти пак по същия начин за денонощие или малко повече и проблема го нямаше до миналата неделя когато я паркирах пак така и чак тази реших да запаля, но уви същия проблем, пак си върти без въобще да запали или да се опита, никакъв шанс. След въртене се чува сигнал и излиза съобщение от рода на, не мога да го цитирам дословно: " Stop the presure......Owners manual.... и отгоре ми излиза икона на масло. Маслото е CASTROL 5-40 DPR. Показанията на дюзите си бяха наред и при въртене няма странични звучи. Единственото което ме притеснява при нормално запалване когато паля е поне за мен необичайно притрисане на мотора, все едно нещо го тормози и изкашля и тогава пали, а понякога наистина това притрисане е тежко. Не съм много запознат с тази материя, но според мен не е обичайно и не се случва винаги, понякога си пали гладко и чисто, но в повечето случаи притриса ли и аз не знам как точно да обясня, това си го правеше още преди да я купя и го питах майстора той каза че всички дизели си правят така. Не е обслужвана в оторизиран сервиз а при познат.
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
Re: Passat Highline В6 2006 2.0TDI DSG - отказ да запали
кажи какво ремонтира поне да знаем след първото мнение?
Върни се в “Дизелови агрегати”