Голф 4 1.9 TDI ASZ - Тресене на празен ход
Голф 4 1.9 TDI ASZ - Тресене на празен ход
Здравейте колеги, голфът тресе на празен ход и мени оборотите което създава леки вибрации в купето. На Ваг-Ком оборотите се менят от 903 на 924 независимо от температурата на мотора и колко време е работил. Пълен комплект маховик със съединител и лагер помпа са сменяни преди година като са навъртяни 15 000 км. от тогава и съединителят не си е променял поведението- отделя долу, не притриса при тръгване и скоростите се сменят лесно. На 13 Канал във Ваг-Ком стойностите на дюзите са - 1-ви цилиндър: - 0.13 мг ; 2-ри 0.00 мг ; 3-ти 0.00 мг и 4-ти - 0.47 мг. На 4-ти канал синхронизацията на впръскването е с референтна стойност - (-3 до +3 градуса) като там при работа на мотора на място стойността варира от +1,7 до +2,2. Сменян е пълен ангренажен комплект преди 11 000 км. Колата се кара с хубава нафта, но все още не съм сменял горивен филтър и гумички на дюзи. Голфът си пали от четвърт и няма тресене при самото палене. Другото което мисля че е нормално е - веднага след палене количеството гориво на час е доста високо 1,8 l/h, но за 1-2 минути спада до 0.6 l.h. Благодаря предварително ако дадете предположения от какво може да е тресенето!
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Голф 4 1.9 TDI ASZ - Тресене на празен ход
валът гледали ли сте
Още не съм го карал на майстор, тези стойности ги гледах на моя комп. Разпределителя сме го гледали преди година като сменях гарнитура на капака на клапаните и майстора не каза да има износване. А относно синхронизацията не мога да кажа,зашото същия майстор слага комплекта с ангренажния ремък, но не му е първото ТДИ и може да му се вярва.
- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
Ако не е премахнат EGR клапана може да е зацапан. Ако на място преседява минута две и тогава започва да клати това съвпада с ЕГР който си променя режима на работа. Поне аз това съм засичал като някакъв лек проблем и си чистих ЕГР-а.
ЕГР и колектора съм го чистил преди 6 месеца и все още няма никакво омазняване покрай него.
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Е как няма омазняване а в другата тема пишеш че тече масло от него...
Направи синхронизацията на 0 или леко в минус . Описаните проблеми може да се дължат и на блокирал маховик , освен вече изброените по-горе.
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Фрайлайф шайба на генератора
Маховика съм го сменял миналата година с чисто нов (Валео испанско) и съединителя е щаден максимално - не съм го пилил на бордюри или да въртя гуми като луд да замирисва . А в шайбата на генератора съм се заглеждал и преди че бие, но не знам дали е обтегача или самата шайба защото ремъка е сменян преди година и е доста изпънат. Утре ще пиша дали има развитие след като го видим.
Върни се в “Дизелови агрегати”