Здравейте, колата е Golf 4 1.9TDI мотор AGR.
Проблема се състой в това, че когато колата е загряла превключва по трудно скоростите. Най - осезаемо е след дълго извън градско като вляза в града. Клоня към смяна на маслото на скоростите, но някой съвет няма да ми е излишен.

Golf 4 AGR скоростна кутия
- mazalo8506
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AGR 1998
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Скоростна кутия - Golf 4 AGR
започни с маслото на скоростите но ако не се оправи отива към маховик+съединител
- mazalo8506
Би ли ме насочил към марка масло. До колкото разбрах от прочетеното по темата маслото трябва да е синтетично 75W90
- tndrrr
- Автомобил: VW Golf IV 2000
- Двигател: 1.9 TDI AGR
За да не отварям нова тема, ще си позволя да пиша тук. Надявам се колегата да няма нищо против.
Проблема е, че преди да запаля колата при опит да освободя от 1-ва, трябва доста рязко и силно да дръпна лоста, че да се освободи. Това не го прави всеки път, но се случва често и само при изгасен двигател. Също така, често се случва при работещ двигател, 1-ва предавка да не влиза нормално и трябва пак да използвам сила за да влезе.
Да спомена, че имам проблем и с маховик/съединител, тъй като се усеща лека разлика в работата на двигателя когато натискам и отпускам съединителя.
Възможно ли е от там да идват проблемите?
Проблема е, че преди да запаля колата при опит да освободя от 1-ва, трябва доста рязко и силно да дръпна лоста, че да се освободи. Това не го прави всеки път, но се случва често и само при изгасен двигател. Също така, често се случва при работещ двигател, 1-ва предавка да не влиза нормално и трябва пак да използвам сила за да влезе.
Да спомена, че имам проблем и с маховик/съединител, тъй като се усеща лека разлика в работата на двигателя когато натискам и отпускам съединителя.
Възможно ли е от там да идват проблемите?
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
възможно е и аз като я взех беше така смених маховик+съединител+труд 1500 лв и сега скоростите влизат
- tndrrr
- Автомобил: VW Golf IV 2000
- Двигател: 1.9 TDI AGR
И аз скоро ще сменям и се надявам проблемите да изчезнат, но ще мина на обикновен маховик, че 1500лв.... 

- x.user1992
- Автомобил: Golf IV 1.9
- Двигател:
Аз с първата също имам някакъв такъв момент, смисъл само малко трудно влиза ама аз вече я научих как става и не ми прави впечатление. С нов съединител + маховик като колегата съм.
- mazalo8506
Другата седмица ще сменя маслото и ще видим(и пишем) дали има резултат. А за съединител с маховик не ми се мисли.. трябва да скоча с 1к..
Проблема не е толкова фатален колкото дразнещ. Иначе не забелязвам промяна в работата на мотора при натиснат и не натиснат съединител. Но наложи ли се съединител да сменям, мисля да мина на едномасов маховик, че демферния почва от 500 лв. с дебела отстъпка..+ съединител + работа.. 

- mazalo8506
Смених маслото и подобрение определено има. За двата дена откакто е сменено влизат доста по мазно скоростите при загрял двигател. Събота и неделя ще пътувам и тогава ще е истинския тест! Ако и след дълго извън градско всичко е наред... тез 50 лева ще са чудесна инвестиция ... 

-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: 1.6 SR
Маслото става ли и за DUU скоростна кутия?
- mazalo8506
мисля че е за всички VW, но не съм сигурен
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Да използвам темата да попитам - защо след дъжд, при влажно време, скоростите се превключват по-лесно?
- mazalo8506
Re: Golf 4 AGR скоростна кутия
За дъждът незнам, но вече тествани и след дълго извънградско скоростите са ОК. Влизат си както на студен, така и на загрял мотор. Имайки предвид какъв е "редача" на 4-ките мисля, че е бомба. Проблема е решен! Знам че някой казват, че на ръчна скоростна кутия не се сменя масло, НО аз ПРЕПОРЪЧВАМ 

Върни се в “Дизелови агрегати”