Здравейте колеги,от доста време не се е случвало да пиша с проблем,но ето на,той си дойде сам :) Последните 2-3 месеца имам изключително завишен разход (9-10) като го оправдавах със зимата и студеното време.Но не е така сега падна на 7.5-8,което сравнено примерно с миналогодишното 5-5.5 е почти двойно...Обаче проблемите стават два,усещам я,че не върви изобщо както преди...Като е студена върви по-добре,но загрее ли все едно нямам турбо.Получава се следното,с 90 км/ч на 5а скорост,натискам газта до долу и нищо,едвааам тръгва да ускорява,стига до 2000 оборота маалко ускори повече,после една дупка до 2700 оборота и тогава вече си залепва по-нормално,но нищо общо с преди.
Чистих дебитомер и възнамерявам да го сменя с нов,дори и да дава нормални стойности,беше много замърсен и ако не сега,то в скоро време ще иска смяна...
Променливата геометрия се движи на ръка,но доста трудно,имам и фронтера 2.2 и нейната геометрия се движи все едно няма никакво съпротивление.Ще махна катализатора и ще се опитам да я раздвижа на ръка без да я отварям.
В правилна посока ли съм или имате други идеи и предположения ?
B5 AFN,проблем с разход и вървене
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Re: B5 AFN,проблем с разход и вървене
Преди каквото и да правиш си провери всички турбо пътища да няма нещо спукано......
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Ако студена върви прилично, а като загрее се спъва, това ме кара да си мисля за катализатор.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Значително по-добре работи като е студена,а и още повече,че мирише доста зле като работи на място
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Махай катализатора, запуши ЕГР-а, ако не си, и я продухай малко на магистралата, ако не забива. И при мен миришеше така на място като работеше, след това спря и върви доста повече. Катализатора ми беше запушен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А как е звука от двигателя?
Случайно да е станал по-тих , да трака по-малко?
Случайно да е станал по-тих , да трака по-малко?
- feikot
Не,даже бучи повече.Обаче разхода доста ме притеснява и като форсирам,изглежда все едно губи време докато направи налягане и тогава ускорява...Ще сменям ролки и ремъци скоро и ще прегледам пътищата до кулера.
Някакъв метод за проверка за пукнатини по него ?
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Като дадеш газ ще съска, ако има пукнато някъде.
- ej0
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BMR
Колега тамън се бях замислил да пусна тема,че и аз имам абсолютно същия проблем.
Когато е студена много "бяга" ама като загреее маллиии
....
Разхода ми е долу горе 8,9л/100 аа да не забравя колата ми е пассат б4 1з мотора...
Когато е студена много "бяга" ама като загреее маллиии

Разхода ми е долу горе 8,9л/100 аа да не забравя колата ми е пассат б4 1з мотора...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Метод-средното огледало-като настъпваш ще пропушва черно,дори и с малък пробив.
Но не би трябвало да е така,щото и топла и студена няма да върви със спукани турбопътища.
Освен набелязаните неща, виж и центровката-може да е избягала...и веднага ще качи разхода.
- feikot
Да ти кажа съска си,сега като свалям прозорците си съска и свири доволно но грам не пуши отзад,нито черно нито нищо. Обаче Ганчо може и да има право сега като се замислям,защото взе да пали по по-различен начин,стартера завърта 2-3 пъти докато запали,а преди (1-2-3 години) палеше на четвърт. С ваг-ком центровката може ли да се види или трябва някой спец да я гледа,щото всичко друго мога да се хвана сам да си правя (и турбини съм свалял и колектори и окачване) но гнп-то знам,че трябва да се бара само от някой,който разбира защото много боли :) та ако има нещо ще я карам на сервиз,лошото е,че я ползвам всеки ден и не мога да я оставя и ремъците да и се сменят,а минават 55 000 км. вече с тях.
Разхода ми от 5/100 км сега е с 40 лв. (17.36 литра) 245 км
Разхода ми от 5/100 км сега е с 40 лв. (17.36 литра) 245 км
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Може, закачи я и виж дали е допустимите граници. За да стигнеш тез цифри трябва бая да е избягала.
- feikot
На ваг-ком къде да видя дали е в норми ? И нормите какви са разбира се :)
- feikot
Здравейте,нямаше ме известно време и нямах възможност за работа по колата. Преди няколко дена смених дебитомера със стария на един приятел и о чудо,друга кола дойде при мен...разхода от с 20 лв. 90-100 км. сега е 145 км (5.8) което е идеално с оглед режима на каране. Дано успея да намеря време да махна и картофа от гърнето и се надявам да стане още по-добре
Върни се в “Дизелови агрегати”