Пасат 4 1.9 тди 90 коня Проблем с вървенето
Пасат 4 1.9 тди 90 коня Проблем с вървенето
здравейте,нов съм в този форум. Скоро си купих Пасат 4 1.9 тди 90 коня.Колцата е горе доло добре за годините си ,но има малко дерт с вървенето.На малките скорости не се усеща,но на 5-та с пълна гас стига до 140км. при 3000 оборота и след това я няма хич,едвам набира до 160км. Това мисля че не е нормално.Преди това карах голф 3 1.9 тд, 75 коня и бягаше до 180. Тествана е на комп. много пъти и няма никакви дертове по електрониката.Мисля че иска да се почисти турбото,но ми казват че на 90 коня турбото не било с пром. геометрия и не се затлачвало. Някои имал ли е такива проблеми???
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Re: Пасат 4 1.9 тди 90 коня Проблем с вървенето
Ако си със Пасат Б4, нямаш променлива геометрия, но ако си със Б5-имаш.Пиша го така щото някой като напише Пасат 4 и веднага се сещам за два модела 

Последна промяна от gr_kanev на Пет 19 сеп 2014 11:00, променено общо 1 път.
Причина: Като не си сигурен, не заблуждавай хората - Пасат Б5 90 к.с. има както със, така и без променлива геометрия !
Причина: Като не си сигурен, не заблуждавай хората - Пасат Б5 90 к.с. има както със, така и без променлива геометрия !
Провери дебитомера дали е зацапан или катЛизатора дали е запушен
всмукателните колектори провери, ако са зацапани трябва да се изчистят и ще се оправи
И аз имам съшия пасат 4 (б5) 99 год. и имам съшия проблем с вървежа. Правили са ми диагностика и казаха, че всички показатели са в норми но не върви и не върви. След като прочетох във форума почистих изпускателните тръби, катализатора без да го изтръбмушвам, датчик проверих гуменото съединение от турбината към кулера смених с чисто ново и пак не върви. Кажете какво да правя защото започвам да се отчайвам.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Клапан N75 (Y)