След като ми смениха ремъците колата изгуби мощност. Натискам педала до край тя едвам набира при скорост над 3-та и като че ли бръмчи повече. При по-ниските пак се усеща, но не е толкова чувствително. Майстора ще си погледне как е сложил ремъците, но ми се иска да съм по наясно когато го прави. Тъй като не разбирам от тези неща, а и не ме влече. На VAG COM на TDI Graph ми показва timing 95-98, нагоре извън скалата. Като вдигна оборотите и дава грешка на данните. Трябва да затворя TDI Graph и пак да го пусна, за да започне да отчита. Според тези показания аванса би трябвало да му е много. Чел съм, че той се регулира от горивната помпа. Потърсих как точно става, но стигнах до объркване - помпата на моята кола се фиксирала с някакъв 15 мм щифт. От друга страма на пасат със същия мотор е правен реглаж на помпата.
Та да попитам, за да съм поне малко запознат като отида пак при майстора да си провери ремъците: Ако не е от ремъците има ли как да се регулира аванса на Golf 3 1,9 TDI AFN?
Golf 3 TDI 1,9 AFN аванс закъснение
- hip-hopotam
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Аванс закъснение при Golf 3 TDI 1,9 AFN
Този аванс е прекалено голям,но може проблема и да е от синхронизацията на колянов/разпределителен вал.Попитай го дали е правил нещо по електронния блок на помпата.
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Предвaрение(aвaнс)-зaкъснение се дaвa от сaмaтa помпa кaто се върти цялaтa и товa стaвa с вaг ком кaто се гледa и едновременно мени центровкaтa(върти помпaтa)
Когaто се прaви центровкaтa не се подaвa гaс ,и нa зaгрял двигaтел!Нaй вероятно товa не е спaзено зaщото не се знaе мaйсторa ти дaли знaе зa товa,a и едвa ли е пипaл блокa нa помпaтa,10мм нa помпaтa нaпред или нaзaд имaт голямо знaчение 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Предварението може да си е било така и преди смяната на ремъците, много е, но не това е причината за невървенето. Отвори капака и виж до въздушния филтър има едно устройство наречено дебитомер, виж дали буксата му е закачена, ако си е закачена огледай дали няма изваден някой маркуч от филтъра към турбото или вакумно маркуче.
- mr24
- Автомобил: Golf 3 TDI 110hp
- Двигател:
Да разбирам ли, че на моята може да се наглася помпата? Нали уж е фиксирана с щифт?
Утре ще я карам на майстора да си провери
Буксата е закачена, маркучетата също.
При първото пускане на Vag-COM даде грешка дебитомер и налягане. Но е възможно да са получени докато е била разглобена. Изчистих ги и не се появиха отново
Едит: Оказа се, че ремъците са сменени по стар белег на горния вал, който обаче не съвпада с резката в другия край на вала. След оправянето му колата е като преди. Само на TDi graph имам стойности temp 160 и timing 93-96. Защо е необходимо timing да се смъкне на ~60? Има ли нужда до го смъквам?
Утре ще я карам на майстора да си провери
Zinoto написа:Предварението може да си е било така и преди смяната на ремъците, много е, но не това е причината за невървенето. Отвори капака и виж до въздушния филтър има едно устройство наречено дебитомер, виж дали буксата му е закачена, ако си е закачена огледай дали няма изваден някой маркуч от филтъра към турбото или вакумно маркуче.
Буксата е закачена, маркучетата също.
При първото пускане на Vag-COM даде грешка дебитомер и налягане. Но е възможно да са получени докато е била разглобена. Изчистих ги и не се появиха отново
Едит: Оказа се, че ремъците са сменени по стар белег на горния вал, който обаче не съвпада с резката в другия край на вала. След оправянето му колата е като преди. Само на TDi graph имам стойности temp 160 и timing 93-96. Защо е необходимо timing да се смъкне на ~60? Има ли нужда до го смъквам?
Върни се в “Дизелови агрегати”